Κόσμος|20.09.2021 22:09

AUKUS – Φον Ντερ Λάιεν: Απαράδεκτος ο τρόπος αντιμετώπισης της Γαλλίας

Newsroom

Για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας AUKUS, μεταξύ ΗΠΑ,  Αυστραλίας και Βρετανίας, τοποθετήθηκε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Γαλλία από την οποία ακύρωσε, η Αυστραλία, την παραγγελία 12 συμβατικών υποβρυχίων, ύψους 56 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Μια χώρα μέλος μας αντιμετωπίστηκε με τρόπο που δεν είναι αποδεκτός.  Θέλουμε να ξέρουμε τι συνέβη και γιατί», είπε η Φον Ντερ Λάιεν, στην Κριστιάν Αμανπούρ για το CNN.

Σύσκεψη για το AUKUS στη Νέα Υόρκη από τους υπουργούς εξωτερικών της ΕΕ

Η πρόεδρος της Κομισιόν είναι η πρώτη επικεφαλής ευρωπαϊκού θεσμού που αντιδρά στην ανακοίνωση της AUKUS. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοσέπ Μπορέλ, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν συμβουλεύτηκε, ούτε ενημέρωσε την ΕΕ για αυτή τη στρατηγική συμμαχία στην περιοχή του Ινδο - ειρηνικού. Στη συνεδρίαση που θα έχουν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα εξετάσουν τις συνέπειες της AUKUS και οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ. Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο Μπορέλ, ο οποίος στη συνέχεια θα ενημερώσει για τα αποτελέσματά της.

Όλες οι ειδήσεις

Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι - Με τα όπλα στα χέρια οι Τούρκοι

Αποκάλυψη OPEN: Η απάντηση του καπετάνιου του Nautical Geo στην τουρκική φρεγάτα

Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Εξαφάνιση Πετίτο: Συνελήφθησαν από το FBI οι γονείς του συντρόφου της αγνοούμενης blogger

ΚομισιόνOύρσουλα φον ντερ ΛάιενΓαλλίαAUKUS