Κόσμος|22.09.2021 09:44

Σουδάν – Απόπειρα πραξικοπήματος: Ασφαλείς οι Έλληνες που ζουν στη χώρα

Newsroom

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα για πραξικόπημα στο Σουδάν, το υπουργείο εξωτερικών επικοινώνησε με την αρμόδια πρεσβεία μας στο Κάιρο, καθώς και τον επίτιμο πρόξενο στο Σουδάν, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των διαμενόντων εκεί Ελλήνων πολιτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι Έλληνες που κατοικούν ή βρίσκονται στο Σουδάν είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

T

Από οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου η απόπειρα

H απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στο Σουδάν είχε οργανωθεί από στοιχεία μέσα και έξω από τις ένοπλες δυνάμεις και έχουν ήδη συλληφθεί οι πρώτοι απ' αυτούς που συμμετείχαν στη συνωμοσία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αμπντάλα Χάμντοκ.

Αυτοί που οργάνωσαν την αποτυχημένη απόπειρα είχαν προσπαθήσει προηγουμένως να σπείρουν την ανασφάλεια, ιδιαίτερα στο ανατολικό Σουδάν, όμως απέτυχαν να υπονομεύσουν τη δημοκρατική μετάβαση της χώρας, πρόσθεσε ο Χάμντοκ μιλώντας από την τηλεόραση.

Οι σουδανικές αρχές είχαν ανακοινώσει προηγουμένως ότι ματαίωσαν σήμερα απόπειρα πραξικοπήματος και κατηγόρησαν οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου Όμαρ αλ-Μπασίρ ότι προσπάθησαν να εμποδίσουν τη μετάβαση προς τη δημοκρατία που άρχισε μετά την ανατροπή του το 2019.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα στο τραπέζι για τη Θεσσαλονίκη – Ανοίγουν επιπλέον κρεβάτια για covid

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο: Τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Η απάντηση της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις: Τα «ραντεβού» στη Νέα Υόρκη

ΕΝΦΙΑ: Στο myAADE από σήμερα τα εκκαθαριστικά

Το παρασκήνιο της υπόθεσης Κούλογλου - Το τηλεφώνημα Τσίπρα που έφερε την αναδίπλωση

απόπειραΣουδάνπραξικόπημα