Κόσμος|25.09.2021 11:22

Νέα κτηνωδία στα Νησιά Φερόε: Σφαγιάστηκαν ακόμα 52 δελφίνια

Newsroom

Νέα σφαγή δεκάδων δελφινιών σημειώθηκε στα Νησιά Φερόε για ασήμαντο λόγο. Αυτή τη φορά σφαγιάστηκαν 52 ζώα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της χώρας να χρησιμοποιεί την απίστευτη δικαιολογία ότι τα θαλάσσια θηλαστικά συμμετείχαν σε ερευνητικό πρόγραμμα αλλά δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να γίνει καταγραφή και σήμανση.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στη χώρα μαζική σφαγή 1.428 δελφινιών στο πλαίσιο ενός βάρβαρου εθίμου στη χώρα, γεγονός προκάλεσε παγκόσμιο πάταγο και κατακραυγή από φιλοζωικές, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές.

Αυτή τη φορά η σφαγή των 52 δελφινιών έγινε σε παραλία που πρόσφατα πήρε άδεια για τη θανάτωση θαλάσσιων θηλαστικών. Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από το σημείο που σφαγιάστηκαν τα 1.428 δελφίνια.

Η απίστευτη δικαιολογία

Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τα δελφίνια που σφαγιάστηκαν τις προηγούμενες ώρες, επρόκειτο,  να καταγραφούν και στη συνέχεια να απελευθερωθούν, στο πλαίσιο επιστημονικού ερευνητικού προγράμματος. Ωστόσο σύμφωνα με το μουσείο «δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να πραγματοποιήσει την καταγραφή και τη σήμανση» και επομένως θανατώθηκαν.

Τα συγκεκριμένα δελφίνια δεν αφέθηκαν ελεύθερα να επιστρέψουν στον ωκεανό και έτσι έγιναν θήραμα ψαράδων.

δελφίνιαΝησιά Φερόεσφαγή