Κόσμος|24.09.2021 19:51

Εκλογές Γερμανία: Δημοσκοπικό θρίλερ με τη διαφορά SPD – CDU/CSU

Newsroom

Tο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διατηρεί το προβάδισμά του, αλλά η διαφορά από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει πλέον συρρικνωθεί στη μία μονάδα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μόλις δυο ημέρες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Allensbach για λογαριασμό της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το SPD χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 26%, ενώ CDU/CSU κερδίζουν 0,5 και φθάνουν στο 25%.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι Πράσινοι κερδίζουν επίσης μισή μονάδα και ανεβαίνουν στο 16% και ακολουθούν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 10,5% (+0,5), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 10% (-1) και η Αριστερά με 5% (-1).

Τις τελευταίες ημέρες τα γερμανικά κόμματα έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο των αναποφάσιστων πολιτών. Ως και το Σάββατο θα πραγματοποιούνται μικρές και μεγάλες συγκεντρώσεις, θα λειτουργούν εκλογικά περίπτερα σε πεζόδρομους και πλατείες και οι υποψήφιοι βουλευτές θα επισκέπτονται σπίτια
Σε δημοσκόπηση του Δεύτερου Γερμανικού Προγράμματος (ZDF) το 35% των ερωτηθέντων δεν είναι σίγουροι αν καν θα συμμετέχουν στις εκλογές και σε περίπτωση που θα συμμετέχουν, ποιο κόμμα θα ψηφίσουν. Αυτός ο υψηλός αριθμός αναποφάσιστων καθιστά αδύνατο για τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων να προβλέψουν πιο κόμμα θα αναδειχθεί την Κυριακή τελικά πρώτο.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.046 κρούσματα, 33 θάνατοι, 331 διασωληνωμένοι

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών σε αρνητή πατέρα

Κορονοϊός - Δράμα: Πώς φτάσαμε στο lockdown - Oι αντιεμβολιαστές και το εκτός λειτουργίας μηχάνημα PCR

Κορονοϊός: Πώς γίνεται η επίσκεψη σε οδοντίατρο - Πότε χρειάζεται rapid test

Εκλογές Γερμανία: Οι ημερομηνίες - σταθμοί στη 16ετη θητεία της Άνγκελα Μέρκελ 

Γερμανίαεκλογές ΓερμανίαεκλογέςδημοσκόπησηSPDCDU