Κόσμος|27.09.2021 13:52

Κορονοϊός - Μπουρλά: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα - Οι μεταλλάξεις θα συνεχιστούν

Newsroom

Μέσα στον επόμενο χρόνο θα επιστρέψει η ανθρωπότητα στην κανονικότητα, σύμφωνα με τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά ο οποίος την Κυριακή σημείωσε πως θα συνεχίσουν να εμφανίζονται νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου, η covid, πιθανότατα να εξελιχθεί σε μια εποχική γρίπη η οποία θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό, σύμφωνα με το BusinessInsider.

Τι είπε για τις μεταλλάξεις

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Άλμπερτ Μπουρλά, τού ζητήθηκε να τοποθετηθεί ως προς τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο». Ο Μπανσέλ υποστήριξε μάλιστα, πως οι πολίτες είτε θα εμβολιαστούν και θα έχουν έναν καλό χειμώνα είτε διαφορετικά, το πιο πιθανό σενάριο είναι να νοσήσουν και ενδεχομένως να χρειαστεί να νοσηλευτούν και στο νοσοκομείο.

Ο κ. Μπουρλά είπε ειδικότερα: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν». Τόνισε μάλιστα, πως η Covid-19 με την πάροδο του χρόνου, πιθανότατα να εξελιχθεί σε μια εποχική γρίπη η οποία θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό για την αντιμετώπιση των νέων μεταλλάξεων που θα εμφανίζονται από εδώ και στο εξής σε ολόκληρο τον κόσμο. «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός Κρήτη: Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι – Καταπλακώθηκε από τρούλο

Δήμαρχος Βιάννου στο ethnos.gr: Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 50 ετών, πιο δυνατός από το ΄99 στην Αθήνα

Σεισμός Κρήτη: Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή που οι διασώστες φτάνουν στο σημείο του εγκλωβισμένου εργάτη

Γλυκά Νερά: Αποσύρει το αίτημα για συνεπιμέλεια της Λυδίας η οικογένεια του πιλότου

Κατερίνη: 18χρονος έκανε σεξ με 12χρονη και του επιβλήθηκε… επίπληξη

PFIZERεμβολιασμόςΚορονοϊόςΆλμπερτ Μπουρλάμετάλλαξη