Κόσμος|24.01.2019 10:47

Σοκ στην Αυστραλία: 90 άγρια άλογα νεκρά εξαιτίας της ξηρασίας (pics)

Newsroom

Τα 90 και πλέον άγρια άλογα που βρέθηκαν νεκρά στην Αυστραλία κάνουν το γύρο του διαδικτύου και σοκάρουν, φέρνοντας παράλληλα για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής που δεν είναι «μύθος», όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά συμβαίνει πραγματικά και σκοτώνει. 

Τα άγρια ζώα βρέθηκαν νεκρά σε ένα αποξηραμένο ρέμα, ενώ η χώρα διανύει μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας και καύσωνα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Πέμπτη η πόλη της Αδελαϊδας άγγιξε τους 46.2 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του 1939. 

Τα άλογα εντοπίστηκαν αφότου μια κοινότητα κατοίκων κατήγγειλε στις Αρχές την απουσία τους. Ένας εκ των κατοίκων, ο Ralph Turner έφτασε στο σημείο και κοινοποίησε φωτογραφίες, περιγράφοντας την εικόνα που είδε ως «σφαγή». Μιλώντας στο BBC, δήλωσε σχετικά: «Ήμουν απελπισμένος. Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο ξανά. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο». 

Ο παρατεταμένος καύσωνας επηρεάζει συνολικά την άγρια ζωή της χώρας. Έχουν γίνει αναφορές για μαζικούς θανάτους νυχτερίδων, ενώ περίπου ένα εκατ. ψάρια έχουν βρεθεί νεκρά στις όχθες ποταμών, εξαιτίας της ξηρασίας. 

ξηρασίακαύσωναςΑυστραλίαάλογα