Κόσμος|29.09.2021 20:00

Βρετανία: Τεράστιες ουρές έξω από τα πρατήρια – Χάος από τις ελλείψεις καυσίμων

Newsroom

Τεράστιες είναι οι ουρές που έχουν σχηματιστεί και το τελευταίο 24ωρο έξω από τα πρατήρια καυσίμων σε ολόκληρο το Λονδίνο, ενώ η επιγραφή πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα ξεχωρίζει σε πολλά πρατήρια στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας. 

Συνεχίζεται η αγωνία

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση  ανακοίνωσε πως οι ελλείψεις σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται, αφού οι αγορές πανικού των αυτοκινητιστών άδειασαν τις αντλίες σε μεγάλες πόλεις.

T

Παρόλα αυτά, δημοσιογράφοι του Reuters ανέφεραν πως και σήμερα αντίκρισαν τεράστιες ουρές στα πρατήρια στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Μ25 γύρω από το Λονδίνο καθώς και σε σημεία στο βόρειο Λονδίνο.

T

Η έκκληση της κυβέρνησης 

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς, έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με καύσιμα στα πρατήρια.

Μιλώντας στο Sky news υποστήριξε ότι υπάρχουν «πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές» ενώ πρόσθεσε ότι τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα έχουν αποκατασταθεί.

(Copyright: AP Images)

«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό. Πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει», τόνισε ο Σαπς. Μάλιστα υποστήριξε ότι η κρίση των καυσίμων οφείλεται αποκλειστικά στην πανδημία, εξαιτίας της οποίας δεν έγιναν οι εξετάσεις πιστοποίησης οδηγών.

Όσο για το Brexit, παραδέχθηκε ότι πράγματι συνετέλεσε στην κατάσταση, όμως υποστήριξε ότι η χώρα απέκτησε ευελιξία στην εξέταση των οδηγών.

Σε επιφυλακή ο στρατός

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει θέσει τον στρατό σε επιφυλακή ως μέρος των περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση της σοβαρής κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα που έχει οδηγήσει τις αντλίες καυσίμων να στεγνώσουν εν μέσω πανικού στους καταναλωτές.

Η κίνηση για την κινητοποίηση του στρατού έρχεται καθώς η έλλειψη οδηγών, έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού για τους λιανοπωλητές και τα εστιατόρια τους τελευταίους μήνες, σημειώνει το Reuters.

Η προειδοποίηση για έλλειψη προμήθειας καυσίμων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οδήγησε σε αγορές πανικού, με μεγάλες σειρές αυτοκινήτων να περιμένουν ώρες για να γεμίσουν και είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα καύσιμα στα πρατήρια.  

Όλες οι ειδήσεις

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Αλλαγή συσχετισμών με Τουρκία ή κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων;

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια έξω από το σχολείο στη Σταυρούπολη

«Σαρώνονται» οι Διοικητές Νοσοκομείων με νέα αξιολόγηση – Πώς το επιτελικό κράτος «φρενάρει» τις απομακρύνσεις

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Μια ανάσα από το «κόκκινο» - Κοντά σε μίνι lockdown

Τα «απόνερα» της πανδημίας: Αυξήθηκαν κατάθλιψη και άγχος – Τι λέει ο πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στο ethnos.gr

καύσιμαΒρετανίαπρατήριαστρατός