Κόσμος|01.10.2021 23:08

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους μαθητές της Καλιφόρνια

Newsroom

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανακοίνωσε την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου, ότι όλοι οι επιλέξιμοι μαθητές για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά προκειμένου να παρίστανται με φυσική παρουσία στα μαθήματα, είτε στα δημόσια είτε στα ιδιωτικά σχολεία.

Αυτή η απόφαση είναι άνευ προηγουμένου στις ΗΠΑ σε τέτοια κλίμακα και αφορά εκατομμύρια μαθητές στην Καλιφόρνια, την πιο πολυπληθή πολιτεία της χώρας.

Σε ισχύ από τον επόμενο χρόνο το μέτρο

Θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο, αφότου οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές θα έχουν εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο. Επί του παρόντος, αφορά παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με μια επείγουσα διαδικασία που συνδέεται με την πανδημία. Η έγκριση είναι αντιθέτως πλήρης για τα άτομα άνω των 16 ετών.

«Θα ξεκινήσουμε να υλοποιούμε αυτό το μέτρο για το επόμενο εξάμηνο, είτε την 1η Ιανουαρίου είτε την 1η Ιουλίου», διευκρίνισε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, κατά τη διάρκεια των σχετικών ανακοινώσεων που έκανε από ένα σχολείο στο Σαν Φρανσίσκο.

T

«Τα σχολεία μας απαιτούν ήδη τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς, των μαγουλάδων και άλλων νόσων. Γιατί; Διότι τα εμβόλια λειτουργούν», έγραψε ο κυβερνήτης στο Twitter, προσθέτοντας πως το «εμβόλιο κατά της covid-19 θα προστεθεί στον κατάλογο».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.636 κρούσματα, 32 θάνατοι, 329 διασωληνωμένοι

Πυρόπληκτοι - Αποζημιώσεις: Εξετάζουν κομπίνα με 500 ύποπτες αιτήσεις για 6 καμένα κτίρια

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Τι τράβηξες π****** - Συγκλονίζει η δημοσιογράφος που δέχθηκε επίθεση

Ελπίδες από χάπι σε πειραματικό στάδιο: Μειώνει δραστικά νοσηλείες και θανάτους από κορονοϊό

«Vor V Zakone»: Χειροπέδες σε διαβόητους μαφιόζους – Κλοπές, διαρρήξεις και ξέπλυμα χρήματος – Είχαν μέχρι και… Luis Vuitton

ΗΠΑΚορονοϊόςεμβολιασμόςΚαλιφόρνιαανοικτά σχολείαυποχρεωτικός εμβολιασμός