Κόσμος|04.10.2021 13:59

Μιλάνο - Αεροπορική τραγωδία: Ρουμάνος μεγιστάνας και η οικογένειά του στα θύματα

Newsroom

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρουμανία καθώς και η γυναίκα και ο γιος του περιλαμβάνονται στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε στο Μιλάνο την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας Νταν Πετρέσκου οδηγούσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε σε κτίριο στην περιοχή Σαν Ντονάτο. Το κτίριο ήταν πολύ κοντά σε σταθμό του μετρό και σε αυτό εργάζονται και ξεκουράζονται οδηγοί των μέσων μεταφοράς του Μιλάνου, αλλά την ώρα του δυστυχήματος ήταν άδειο καθώς οι εργαζόμενοι λόγω κυριακάτικης αργίας.

Από το αεροπορικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους συνολικά 8 άτομα, ανάμεσά τους και ένα μωρό. Νεκροί είναι επίσης ο 30χρονος γιος του δισεκατομμυριούχου, Νταν Στεφάν Πετρέσκου, ο οποίος δουλεύει στον Καναδά και ταξίδεψε στην Ιταλία για να παρευρεθεί στη βάπτιση του παιδιού ενός φίλου του και η 65χρονη σύζυγός του. Στο αεροπλάνο βρισκόταν ακόμα ένας φίλος του Νταν από τον Καναδά.

Και δεύτερη οικογένεια στο αεροσκάφος - Μωρό ανάμεσα στα θύματα

Στο μονοκινητήριο αεροσκάφος μετέβαιναν ακόμα 4 άτομα μία δεύτερης από μία άλλη οικογένεια. Ο 33χρονος Φίλιππο Νασιμπένε, διευθυντικό στέλεχος εταιρείας με την 34χρονη σύζυγό του Στεφανί Καρολίν Αλεξαντρέσκου και το 8 μηνών αγοράκι τους. Επίσης στο αεροπλάνο ήταν και η μητέρα της Στεφανί. Το όγδοο θύματα της αεροπορικής τραγωδίας είναι ένας φίλος του Ρουμάνου επιχειρηματία από τον Καναδά.

Διερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας

Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με την Corriere della Serra, ο Ρουμάνος δισεκατομμυριούχος είχε αγοράσει το αεροσκάφος το 2015 μαζί με ακόμα ένα πλούσιο συμπατριώτη του, τον Βόβα Κον, ο οποίος υπήρξε μέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με Ιταλίδα αξιωματούχο, το αεροπλάνο πετούσε κανονικά όταν ξαφνικά «εμφανίστηκε μια ανωμαλία στην οθόνη του ραντάρ και εκείνο έπεσε» στην οροφή του κτιρίου. Ακόμα δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για την «ανωμαλία».

Ποιος ήταν ο Ρουμάνος μεγιστάνας που οδηγούσε το αεροπλάνο

Ο Νταν Πετρέσκου ήταν ένας μεγαλοεργολάβος ακινήτων και σύμφωνα με το RaiNews, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρουμανία και οδηγούσε το αεροσκάφος. Ήταν 68 ετών και είχε διπλή ρουμανική και γερμανική υπηκοότητα.

Όλες οι ειδήσεις

Άγνωστος Στρατιώτης: Το προφίλ του 58χρονου που έφτασε με αγροτικό στο μνημείο – Τι βρέθηκε στο όχημά του

Κορονοϊός: Έρχονται περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, σε «σημείο κανονικότητας» - Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δε μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους

Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη ένα άτομο για την επίθεση ακροδεξιών στην αντιφασιστική συγκέντρωση

28η Οκτωβρίου - Βορίδης: Οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με τη συμμετοχή όλων

Μιλάνοαεροπλάνοαεροπορικό δυστύχημανεκροί