Κόσμος|04.10.2021 15:00

Εμινέ Ερντογάν: Στο στόχαστρο των social media για τα Μάνγκο - Το νέο ακριβό της γούστο

Μαρία Ζαχαράκη

Στο στόχαστρο των σόσιαλ μίντια έχει μπει η πρώτη κυρία της Τουρκίας για τις συμβουλές μαγειρικής που δίνει στο βιβλίο της, με τους χρήστες του Διαδικτύου να καυτηριάζουν τον πολυτελή τρόπο ζωής της Εμινέ Ερντογάν.

«Ξηρά μάνγκο για να διατηρηθούν περισσότερο», είναι ο τίτλος της συνέντευξης που έδωσε η Εμινέ Ερντογάν στην ναυαρχίδα του προεδρικού, την εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», με υπότιτλο μάλιστα «Η απλή ζωή στην κουζίνα του παλατιού».

«Η Εμινέ Ερντογάν συμβουλεύει τους πολίτες να φτιάξουν ξύδι από φλούδες μήλου και να περιορίσουν το μέγεθος των μερίδων για να μειωθούν τα απορρίμματα, ενώ οι δαπάνες για την κουζίνα του παλατιού αυξήθηκαν κατά 80% το 2020, στα 5,4 εκατομμύρια λίρες (600.000 δολάρια)», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Σφοδρή κριτική από τους χρήστες του Twitter

«Στεγνώστε τα μάνγκο σας για να τα διατηρήσετε περισσότερο, δηλαδή αν μπορείτε να αγοράσετε μάνγκο», σχολίασε σκωπτικά ένας άλλος χρήστης.

«Δεν έχω μια τόσο απλή ζωή, ώστε να στεγνώνω μάνγκο. Είμαι συνεχώς σε δράση, ψάχνω να πουλήσω και να αγοράσω φτηνά», είπε ένας άλλος.

«Είμαι 60 ετών. Δεν ξέρω καν τη γεύση ενός μάνγκο ή πώς να το φάω. Είμαι σίγουρος ότι το 99% του έθνους δεν ξέρει τί είναι, πόσο μάλλον να το έχει φάει», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μαχμούτ Τανάλ.

«Οι άνθρωποι κάνουν ουρά για κρεμμύδια και πατάτες, αν τους πείτε να στεγνώσουν μάνγκο, ο λαμπτήρας θα εκραγεί», ανέφερε ένας άλλος χρήστης, αναφερόμενος στον λαμπτήρα που υπάρχει στο λογότυπο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η τουρκική λίρα έχει χάσει το 16% της αξίας της φέτος και από τα 84 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας περίπου 30 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση του φιλο-κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού (HDP).

Όλες οι ειδήσεις

Δένδιας σε Τουρκία: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν εκφοβιζόμαστε από παράνομες ενέργειες

Υπουργικό συμβούλιο – Μητσοτάκης: Άκαιρη η παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών – Θα γίνουν στην ώρα τους

Νέο Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ – Μέλος της φασιστικής ProPatria

Άγνωστος Στρατιώτης: Το προφίλ του 58χρονου που έφτασε με αγροτικό στο μνημείο – Τι βρέθηκε στο όχημά του

Μυρτώ της Πάρου - Ξεσπά η μητέρα: Το ελληνικό κράτος της φέρθηκε άδικα

ΤουρκίαΕμινέ ΕρντογάνΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν