Κόσμος|07.10.2021 16:23

Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Άσε ήσυχους τους νέους της χώρας

Μαρία Ζαχαράκη

Στην Τουρκία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατήγγειλε την έναρξη δίωξης κατά των φοιτητών που μιμούνται τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο TikTok

Η ανάρτηση στο Twitter

Με μία ανάρτηση στο Twitter, o K. Kιλιτσντάρογλου απευθύνθηκε στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας: «Ο Ερντογάν έχει ξεκινήσει δίωξη εναντίον νέων φοιτητών που τον μιμούνται στο TikTok.Μόλις χθες, εσύ ο ίδιος αποκάλεσες τους φοιτητές του Βοσπόρου τρομοκράτες. Άσε ήσυχα τα παιδιά αυτής της χώρας, κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί τις επιθετικές σου συμπεριφορές και τους μάγκικους τρόπους που χρησιμοποιείς για να κόψεις τον αέρα στους άλλους. Ξεκίνησες δίωξη εναντίον όποιων κάνουν χιούμορ. Τώρα ποιος τρομοκρατεί τη ζωή των νέων;», είπε.

T

Οζέλ: Ο Ερντογάν έχει παραισθήσεις τελευταία

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, δήλωσε ότι ο Ερντογάν έχει παραισθήσεις τελευταία, από τη στιγμή που κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι θέλει να αλλάξει τα 4 πρώτα άρθρα του συντάγματος που ορίζουν το κοσμικό καθεστώς στην Τουρκία, και τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη.

«Όπως γνωρίζετε, ο Ερντογάν χτύπησε ένα τσεκούρι εναντίον μιας πέτρας χθες. Κι ο κ. Κεμάλ του είπε επίσης να φέρει χαρτί από γιατρό για την υγεία του. Τώρα τα έχει μπλέξει και λέει άλλ’ άντ’ άλλων. Απαιτείται συγγνώμη, κ. Ερντογάν. Η θλίψη και το άγχος σας έχουν κάνει να έχετε παραισθήσεις τελευταία, επειδή έρχονται εκλογές. Αυτή η αυταπάτη σάς οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Χθες μπέρδεψε τον Ισμαήλ Καχραμάν με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για φρεγάτες και γραβάτες

Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας στη δίκη: Πρώτη φορά συνάντησα άνθρωπο χωρίς πρόσωπο

Καιρός - Κακοκαιρία Αθηνά: «Ψυχρή λίμνη» θα προκαλέσει τοπικά ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη

Πέτρος Φιλιππίδης: Την παραπομπή του σε δίκη ζητεί ο εισαγγελέας

Αυτοψία στα επικίνδυνα ρέματα της Αττικής: Βίλες μέσα σε κοίτες, μάντρες σπιτιών σε όχθες

«Καμπανάκι» ειδικών για νέα μέτρα: Λάθος το μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαTik TokΚεμάλ Κιλιτσντάρογλου