Κόσμος|08.10.2021 16:04

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου απαντά εάν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος

Μαρία Ζαχαράκη

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο της γενέτειράς του, Τραπεζούντας, απάντησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας όποτε γίνουν εκλογές.

«Επικεντρώνομαι μόνο στο να είμαι ένας δήμαρχος που θα υπηρετήσει όσο γίνεται καλύτερα την Κωνσταντινούπολη. Υπάρχουν δύο φωνές που πρέπει να ακούσουμε. Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, και ο άλλος είναι η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ. Αυτοί το χειρίζονται», απάντησε.

Τα «καρφιά» προς Ερντογάν

Εντωμεταξύ, κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα, στα τέλη Σεπτέμβρη, «καρφιά» προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως πέταξε ο Εκρέμ Ιμάμογλου. Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδόσει ο Σωτήρης Δανέζης στο OPEN TV, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, άφησε αιχμές για τον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας πως υπάρχουν κάποιοι ηγέτες που είναι υπεράνω ιστορίας και θέλουν να γράψουν μόνοι τους την ιστορία. Ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Ιμάμογλου είναι ένας εκ των βασικών διεκδικητών του χρίσματος των Κεμαλικών για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές.

Με μικρή διαφορά στις δημοσκοπήσεις από τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς και 5 μονάδες πάνω από τον σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας, θεωρείται ο σύγχρονος πορθητής της Κωνσταντινούπολης και η μεγάλη ελπίδα για το ρεπουμπλικανικό κόμμα. Ο Ιμάμογλου χαρακτηρίζεται ως ένας μετριοπαθής Ευρωπαίος πολιτικός, σε αντίθεση με τον σκληροπυρηνικό Ερντογάν.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος, διευρύνεται το επίδομα θέρμανσης – Όλες οι ανακοινώσεις

Εμβόλιο Pfizer: Μειώνεται η ανοσία δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό – Τι δείχνουν μελέτες

Live η πορεία της κακοκαιρίας «Αθηνά»: Έρχονται καταιγίδες και στην Αττική

Νέα μέτρα – Επίδομα θέρμανσης: Νέα κριτήρια και ποσά – Δείτε παραδείγματα

Επαναπροωθήσεις: Ελλάδα και άλλες 11 χώρες προωθούν νομιμοποίηση - Έρευνα ζητά η Κομισιόν

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνEκρέμ Ιμάμογλου