Κόσμος|08.10.2021 16:00

Γυαλιά - καρφιά από αρνητές μάσκας σε αεροπλάνα προκάλεσαν παρέμβαση Μπάιντεν

Newsroom

Οδηγίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ώστε να ελεγχθεί ο αυξανόμενος αριθμός των επεισοδίων βίας στις καμπίνες επιβατών των αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας, δεδομένου ότι πολλά από αυτά προκαλούνται από την υποχρέωση των επιβατών να φορούν προστατευτικές μάσκες κατά της μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι οδηγίες του Αμερικανού προέδρου

«Έχω δώσει οδηγίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να επιβεβαιώσει ότι αντιμετωπίζουμε κατάλληλα τη βία στα αεροσκάφη. Θα το αντιμετωπίσουμε αυτό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στην πολιτεία του Ιλινόι. Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί 4.626 αναφορές για επεισόδια με επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 3.366 περιστατικών που σχετίζονται με τις μάσκες.

Η Delta, τον προηγούμενο μήνα, κάλεσε άλλες αεροπορικές εταιρείες να μοιραστούν λίστες με ονόματα επιβατών, στους οποίους απαγορεύτηκε η επιβίβαση στα αεροσκάφη στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 εξαιτίας της προβληματικής συμπεριφοράς τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος αριθμός των περιστατικών βίας, εντός της καμπίνας των αεροσκαφών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προέβη σε ενέργειες για την επιβολή του νόμου σε 177 περιπτώσεις με την έκδοση προστίμων οικονομικού ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε κάποιο σχόλιο άμεσα.

Ανησυχία από τα αυξανόμενα περιστατικά

Τον προηγούμενο μήνα, δύο υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές παρότρυναν τον υπουργό Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ να διερευνήσει και να διώξει ποινικά τους απείθαρχους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών, εξαιτίας της αύξησης τέτοιων περιστατικών στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο διευθυντής της FAA επέβαλε τον Ιανουάριο πολιτική μηδενικής ανοχής στη συμπεριφορά των επιβατών που προκαλούν προβλήματα εντός της καμπίνας των αεροσκαφών, μετά την καταγραφή περιστατικών κατά τα οποία, υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν προβλήματα σε πτήσεις κατά την χρονική περίοδο γύρω από την 6η Ιανουαρίου, οπότε έγινε η εισβολή στο Καπιτώλιο.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος, διευρύνεται το επίδομα θέρμανσης – Όλες οι ανακοινώσεις

Εμβόλιο Pfizer: Μειώνεται η ανοσία δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό – Τι δείχνουν μελέτες

Live η πορεία της κακοκαιρίας «Αθηνά»: Έρχονται καταιγίδες και στην Αττική

Μονά - ζυγά χωρίς «παραθυράκια» και εξαιρέσεις στο δακτύλιο από τις 25 Οκτωβρίου

Επαναπροωθήσεις: Ελλάδα και άλλες 11 χώρες προωθούν νομιμοποίηση - Έρευνα ζητά η Κομισιόν

ΚορονοϊόςβίαΗΠΑΤζο Μπάιντενμάσκες