Κόσμος|09.10.2021 20:19

Μαντλίν ΜακΚαν: Βέβαιοι οι εισαγγελείς ότι δολοφονήθηκε από τον Γερμανό παιδόφιλο

Newsroom

Η εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν ήταν μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τους πάντες συνεχίζει να απασχολεί τις δικαστικές αίθουσες καθώς δεν έχει μπει τέλος. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση της Μαντλίν δηλώνουν τη βεβαιότητά τους πως το παιδί δολοφόνησε ο ύποπτος Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Μιλώντας στη Mirror, ο εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερ τόνισε πως η ομάδα είναι «100% πεπεισμένη» πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ που είναι καταδικασμένος παιδόφιλος. «Είναι τώρα εφικτό να ασκήσουμε δίωξη. Έχουμε τα στοιχεία αυτά για να το κάνουμε. Ωστόσο, δεν αρκεί να του ασκήσουμε δίωξη, αλλά να το κάνουμε με τα καλύτερα δυνατά αποδεικτικά στοιχεία. Όταν έχουμε ακόμη ερωτήματα, θα ήταν βλακώδες να ασκήσουμε κατηγορίες αντί να περιμένουμε για απαντήσεις που θα ενισχύσουν τη θέση μας» ανέφερε ο Βόλτερ, επικεφαλής της ομάδας εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση.

Ο 43χρονος που είχε εκδοθεί από την Ιταλία στη Γερμανία το 2018 μετά από ένταλμα σύλληψης για εμπόριο ναρκωτικών, εκτίει ποινή φυλάκισης 21 μηνών στο Κίελο - πρωτεύουσα του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

T

Ο Μπρίκνερ καταδικάστηκε το 2011 σε 21 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών, καθώς με προμήθευε με μαριχουάνα VIP πελάτες. Επέστρεψε στη Γερμανία το 2018, με το ένταλμα που εκκρεμούσε για τις υποθέσεις ναρκωτικών. Παρ' όλ' αυτά, έχει καταδικαστεί και για το βιασμό μίας 72χορνης Αμερικανίδας στο θέρετρο Πράια Ντα Λουζ το 2005, το σημείο δηλαδή απ' όπου 18 μήνες αργότερα εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Τον Δεκέμβριο του 2019, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο κατέθεσε έφεση και σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο η ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα.

Ο 44χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ ζούσε στο τροχόσπιτό του κοντά στην Πράια ντα Λους της Πορτογαλίας όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚαν, το 2007. Οι Αρχές ήρθαν για πρώτη φορά στα ίχνη του το 2017, ωστόσο δεν τον είχαν κατονομάσει ως ύποπτο μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. 

Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές περιλαμβάνουν μια «ομολογία» που έκανε ο 44χρονος Γερμανός σε φίλο του. Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις φέρεται να δείχνουν πως ο Κρίστιαν Μπρίκνερ έλαβε τηλεφώνημα κοντά στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι ΜακΚάν, περίπου μία ώρα προτού εξαφανιστεί η μικρή Μαντλίν. 

Ο ίδιος απορρίπτει κάθε εμπλοκή του στην εξαφάνιση, αρνούμενος να μιλήσει στην αστυνομία. «Πρόκειται για έμμεσες αποδείξεις – δεν έχουμε επιστημονικές. Αν είχαμε ένα βίντεο της ενέργειας ή μια φωτογραφία της Μαντλίν με τον Μπρίκνερ στο κάδρο, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε δημόσια έκκληση. Όμως, έχουμε μόνο έμμεσες αποδείξεις» προσθέτει ο επικεφαλής εισαγγελέας.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.197 κρούσματα, 36 θάνατοι, 331 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: Μονοκλωνικό αντίσωμα στη μάχη κατά της long covid – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ενώσεις Καταναλωτών για μέτρα στήριξης: Χαμηλό το ποσό επιδότησης - Θα κρυώσουν νοικοκυριά

Κακοκαιρία Αθηνά: Νέα επιδείνωση την Κυριακή - Πού θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες

Mπουρλά: Η Pfizer ετοιμάζει χάπι κατά του κορονοϊού για ασθενείς στο σπίτι

Μαντλίν ΜακΚανεξαφάνισηπαιδόφιλοςΓερμανία