Κόσμος|12.10.2021 15:05

Σεισμός Κρήτη: Έγινε αισθητός μέχρι και στην Κύπρο

Newsroom

Μέχρι και στην Κύπρο έγινε αισθητός ο μεγάλος σεισμός 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε 24 χιλιόμετρα Νότια-Νοτιοανατολικά της Ζακρου, με αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του υπουργείου Γεωργίας.

Η ανακοίνωση

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:24 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου, σημειώνει. Προσθέτει πως παρά τη μεγάλη απόσταση του επικέντρου από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων.

Ο σεισμός αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου. Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, καταλήγει.

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός Κρήτη: Στους δρόμους οι κάτοικοι ενώ σημειώνονται μετασεισμοί - Τι λέει ο Λέκκας

Το ethnos.gr στην Ειδομένη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και καταγγελίες για επαναπροωθήσεις από τη Β. Μακεδονία

Σεισμός Κρήτη - Βίντεο: Η στιγμή που έντρομοι οι πολίτες πετάγονται στους δρόμους

Κακοκαιρία Μπαλλος - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Τηλεδιάσκεψη Στυλιανίδη με Περιφερειάρχες

Τροιζηνία - Καθημερινό μαρτύριο ζούσε 13χρονος: Του ζητούσαν λεφτά και του έσπασαν το πόδι

σεισμόςΚύπροςσεισμός τώρα