Κόσμος|12.10.2021 18:11

Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν φρενάρει την Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Πολύ σκληρά λόγια από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,  προς τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την οικονομία.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας για την κατάσταση της χώρας.

Ο Ερντογάν το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την εξέλιξη

«Πλήρωσαν 124 δισ. λίρες τόκους στον τοκογλύφο στο Λονδίνο σε 9 μήνες. Και σε αυτούς τους 9 μήνες έδωσαν μόνο αυξήσεις στους πολίτες. Ο νούμερο ένα στο λόμπι των επιτοκίων είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν είναι τώρα το μεγαλύτερο εμπόδιο για την Τουρκία. Είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την εξέλιξη», ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου. 

«Το ρεύμα από 1 εκατομμύριο 525 χιλιάδες συνδρομητές διακόπηκε τους πρώτους 5 μήνες του 2021 κι ακόμη ο χειμώνας δεν έχει έρθει. Το παλάτι το ακούει αυτό; Από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021, αύξησαν το ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα καύσιμα 31 φορές. Οι διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας λένε: "Θα κλείσουμε αν δεν υπάρξει αύξηση 45%". Τί θα κάνει αυτός ο πολίτης; Ο Ερντογάν τα ξέρει όλα αυτά, γιατί δεν έχει αναλάβει δράση; Αν είχαμε 128 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν θα αντιμετωπίζαμε μια τέτοια εικόνα», συνέχισε. 

«Βγαίνει στην τηλεόραση και λέει: ‘Βλέπετε τα χάλια των ΗΠΑ και της Αγγλίας, δεν υπάρχει βενζίνη’. Ο άνθρωπος ζει σε έναν φανταστικό κόσμο. Και κυβερνά αυτό το τεράστιο τουρκικό κράτος. Την ώρα που μιλάς σε συγκέντρωση στα Άδανα, πολίτες μαζεύουν το φαγητό της αστυνομίας. Δεν σου το έδειξαν αυτό;»

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός Κρήτη: Στους δρόμους οι κάτοικοι ενώ σημειώνονται μετασεισμοί - Τι λέει ο Λέκκας

Το ethnos.gr στην Ειδομένη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και καταγγελίες για επαναπροωθήσεις από τη Β. Μακεδονία

Σεισμός Κρήτη - Βίντεο: Η στιγμή που έντρομοι οι πολίτες πετάγονται στους δρόμους

Κακοκαιρία Μπαλλος - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Τηλεδιάσκεψη Στυλιανίδη με Περιφερειάρχες

Τροιζηνία - Καθημερινό μαρτύριο ζούσε 13χρονος: Του ζητούσαν λεφτά και του έσπασαν το πόδι

ΤουρκίαΚεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν