Κόσμος|14.10.2021 14:50

Λίβανος: Δύο νεκροί και επτά τραυματίες από πυρά σε διαδήλωση

Newsroom

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν στο Λίβανο κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε διαδήλωση των σιιτικών κινημάτων Χεζμπολάχ και Αμάλ που ζητούν την απομάκρυνση του δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ, επικεφαλής της έρευνας για την έκρηξη της Βηρυτού το 2020, σύμφωνα με ιατρική πηγή. 

Οι τρεις από τους επτά τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την γιατρό Μαριάμ Χασάν, του νοσοκομείου Sahel.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν βρίσκεται σε επαφή με τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι και τους υπουργούς Εσωτερικών και Αμυνας για τον έλεγχο της κατάστασης.

Χεζμπολάχ και Αμάλ καλούν σε ηρεμία

Τα σιιτικά κινήματα Χεζμπολάχ και Αμάλ ανακοίνωσαν ότι ένοπλες ομάδες πυροβόλησαν κατά των διαδηλωτών από τις στέγες της Βηρυτού στοχεύοντας στο κεφάλι σε μία επίθεση που είχε ως σκοπό να σύρει την χώρα σε ένοπλη σύγκρουση.
Στην ανακοίνωσή τους τα δύο κινήματα καλούν τον λιβανικό στρατό να επέμβει γρήγορα για να συλλάβει τους δράστες και απευθύνουν έκκληση προς τους υποστηρικτές τους να παραμείνουν ήρεμοι.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 7 τραυματίσθηκαν από τα πυρά.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν πήρα καμιά απάντηση – Όσα ισχυρίστηκε η δράστιδα καταρρίπτονται

Κακοκαιρία Μπάλλος: Μήνυμα από το 112 και στην Αττική

ΑΠΘ: Ερευνητές ανακάλυψαν νέα κυανοβακτήρια και πέρασαν τον Παύλο Φύσσα και τον Ζακ Κωστόπουλο στην αθανασία μέσω της επιστήμης

Επίθεση με βιτριόλι – Ανατριχιαστική απολογία από την Έφη Κακαράντζουλα: Πώς έριξε το καυστικό υγρό – Από που το προμηθεύτηκε

28η Οκτωβρίου: Μαθητικές παρελάσεις με αλλαγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΧεζμπολάχδιαδήλωσηνεκροίπυροβολισμοίτραυματίεςΛίβανος