Κόσμος|25.01.2019 20:37

«Ελ Τσάπο»: Έθαψε ζωντανό άνδρα από αντίπαλο καρτέλ

Newsroom

Ο βαρόνος της κοκαΐνης «Ελ Τσάπο» βασάνισε και δολοφόνησε άτομα από τα αντίπαλα σε αυτόν καρτέλ και μάλιστα έθαψε ζωντανό κάποιον από αυτούς, όπως αποκάλυψε πρώην σωματοφύλακάς του κατά τη διάρκεια της δίκης του «βασιλιά της κοκαΐνης».

Ο 61χρονος Χοακίν Γκουζμάν χτύπησε και πυροβόλησε τρεις από τους εχθρούς του, συμπεριλαμβανομένου ενός που εξακολουθούσε να παλεύει για να αναπνεύσει καθαρό αερα, καθώς τον έριξε σε μια τρύπα στο έδαφος και τον έθαψε.

Αυτός ο αντίπαλος είχε καεί τόσο άσχημα από σίδερο ρούχων, που το μπλουζάκι του είχε κολλήσει στο δέρμα όταν παρουσιάστηκε στον αφεντικό του καρτέλ Σιναλόα, ο οποίος τον άφησε για αρκετές ημέρες να αποσυντεθεί ζωντανός.

Ο Γκουζμάν βασάνισε δύο άλλους άνδρες, χτυπώντας τους με ένα ραβδί για ώρες πριν τους σκοτώσει και διατάζοντας το σώμα τους να αποτεφρωθεί, όπως ισχυρίζεται ο σωματοφύλακας Isaiah Valdez Rios.

Ο Isaiah Valdez Rios, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή στις ΗΠΑ από το 2014, όταν τον συνέλαβαν για δικίνηση ναρκωτικών,είπε στους ενόρκους στη Νέα Υόρκη ότι παρακολούθησε το αφεντικό του - τον πρώην επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα – να πραγματοποιεί τις φρικιαστικές δολοφονίες.

Ήταν η πρώτη φορά που το ομοσπονδιακό δικαστήριο άκουσε για τις δολοφονίες που φέρεται ότι διέπραξε ο ίδιος ο Guzman.

Ο 39χρονος Valdez, πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων του Μεξικού, άρχισε να εργάζεται για τον Guzman το 2004.

ΜεξικόναρκωτικάΕλ Τσάπο