Κόσμος|25.01.2019 22:12

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το τέλος του «shutdown»

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε πως επετεύχθη συμφωνία με τους Δημοκρατικούς προκειμένου να τερματιστεί το «shutdown» και να λειτουργήσουν ξανά υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι θα υπογράψει τον νόμο με τον οποίο θα τερματιστεί η μερική παράλυση (shutdown) των υπηρεσιών για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Για τον σκοπό αυτό, θα ζητήσει από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία να εισαγάγει αμέσως την πρόταση προς ψήφιση. «Με μεγάλη υπερηφάνεια σας ανακοινώνω σήμερα ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για να τερματίσουμε το shutdown και να ξανανοίξουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», τόνισε.

Όπως είπε ο Τραμπ, μια δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων. Ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως είναι εφικτό να επιτευχθεί μια «μεγάλη, ασφαλής συμφωνία» με τη συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών. Οι ΗΠΑ «δεν χρειάζονται» ένα τσιμεντένιο τείχος μήκους 2.000 μιλίων από τη μια ακτή στην άλλη, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

T

Η παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ για 34 μέρες ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

shutdownΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑ