Κόσμος|23.10.2021 17:07

Ερντογάν: Εντολή να κηρυχθούν persona non grata οι 10 πρέσβεις που ζήτησαν την αποφυλάκιση Καβαλά

Μαρία Ζαχαράκη

Σε νέα συγκρουσιακή τροχιά με τη Δύση μπαίνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την εντολή που έδωσε να κηρυχθούν «persona non grata» οι 10 πρέσβεις, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας, οι οποίοι ζήτησαν την απελευθέρωση του πολιτικού κρατουμένου και Τούρκου επιχειρηματία, Οσμάν Καβάλα.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έδωσε τη σχετική εντολή στον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Κοιμούνται και σηκώνονται με τον Καβάλα. Ο Καβάλα είναι το παράρτημα του Σόρος στην Τουρκία. Γι’ αυτό ήρθαν στο υπουργείο Εξωτερικών οι 10 πρεσβευτές. Τί αυθάδεια ήταν κι αυτή! Εδώ είναι Τουρκία! Η ένδοξη Τουρκία! Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει οδηγίες».

Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες στον υπουργό των Εξωτερικών μας και του είπα κανόνισε να  κηρυχθούν μια ώρα αρχύτερα οι 10 πρέσβεις persona non grata. Έτσι αυτοί θα γνωρίσουν, θα καταλάβουν και θα μάθουν την Τουρκία. Όσο δεν έχει έρθει ακόμη η μέρα να γνωρίσουν και να καταλάβουν την Τουρκία, θα πρέπει να φύγουν από εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλες οι ειδήσεις

Κηφισιά: Πυροβόλησε τους υπάλληλους φυσικού αερίου με τουλάχιστον 5 σφαίρες – Σοκαριστική μαρτυρία

Πέραμα: Μαρτυρίες κατοίκων για την αιματηρή καταδίωξη με 1 νεκρό και 8 τραυματίες

Γλυκά Νερά: Διαψεύδει ότι είχε παράλληλη σχέση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Τι λέει ο δικηγόρος του

Κορονοϊός: Αντικείμενα ανθρώπων που «έφυγαν» στα αζήτητα - Bέρες και σημειώματα περιμένουν

Μαρία Σάκκαρη: Ένιωσε αδιαθεσία και εγκατέλειψε τον ημιτελικό του Kremlin Cup

ΤουρκίαΟσμάν ΚαβαλάΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν