Κόσμος|24.10.2021 10:38

Ρωσία: 31χρονος διέρρευσε βίντεο με βασανιστήρια σε φυλακές – Σκληρές εικόνες

Newsroom

Καταζητούμενο κήρυξε τον Σεργκέι Σαβέλιεφ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαρροή σε μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βίντεο όπου καταγράφονται βασανιστήρια, βιασμοί, σεξουαλικές επιθέσεις και συστηματική κακοποίηση κρατουμένων σε ρωσικές φυλακές, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας

Σεξουαλικές επιθέσεις και βασανιστήρια

Η οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των κρατουμένων Gulagu.net λέει πως τα βίντεο που της έδωσε ο Σαβέλιεφ καταγράφουν στιγμιότυπα τόσο βασανιστηρίων όσο και σεξουαλικών επιθέσεων σε μια φυλακή στην περιοχή Σαράτοφ, σε απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Από τη στιγμή που το Gulagu.net άρχισε να δημοσιοποιεί τα βίντεο αυτόν τον μήνα, 5 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του σωφρονιστικού συστήματος απολύθηκαν και μια σειρά ποινικών ερευνών ξεκίνησε.

GULAGU.NET/YOUTUBE

Καμία διευκρίνιση για το έγκλημα

Η βάση δεδομένων δεν διευκρινίζει για ποιο έγκλημα καταζητείται ο 31χρονος Λευκορώσος. Σε ένα βίντεο, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Gulagu.net, ο Σαβέλιεφ λέει πως δεν εκπλήσσεται και τώρα βρίσκεται στη Γαλλία.

Ο Σεργκέι Σαβέλιεφ, ένας προγραμματιστής που βοήθησε στη λειτουργία του τοπικού δικτύου υπολογιστών και των καμερών, ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης στη φυλακή, ανέφερε πως η Ρωσία ενδέχεται να θέλει να τον κατηγορήσει για αποκάλυψη κρατικών μυστικών:

GULAGU.NET/YOUTUBE

Το Gulagu.net ισχυρίζεται πως τα έγγραφα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ο Σαβέλιεφ του έδωσε αποδεικνύουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι στο ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα έχουν βασανιστεί ή βιαστεί από άλλους κρατουμένους, υπό την καθοδήγηση αξιωματούχων των φυλακών.

Επιπλέον, το Gulagu.net ανέφερε πως η Σαβέλιεφ επιδιώκει να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στη Γαλλία και ότι θα στείλει το υλικό στην Interpol.

Όλες οι ειδήσεις

Πέραμα: Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης, τα ερωτήματα για τους αστυνομικούς και η παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Γιάννης Οικονόμου στο ethnos.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση με χαρακτηριστικά περασμένου αιώνα

Οι ξεχασμένοι των Γρεβενών - Ένα ντοκιμαντέρ του ΕθνοςTv

Πανελλήνιες 2022: Πώς θα υπολογίζονται τα μόρια για Στρατιωτικές Σχολές, Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία - Παραδείγματα

Alec Baldwin: Στο μικροσκόπιο η παραγωγή της ταινίας Rust – Κενά ασφαλείας και αποχωρήσεις λόγω συνθηκών εργασίας

φυλακέςΜόσχαΡωσίαβασανιστήρια