Κόσμος|26.10.2021 09:37

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο - 2 νεκροί και 4 τραυματίες

Newsroom

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο τραγικός υπολογισμός από ακόμα ένα περιστατικό mass shooting, το οποίο σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος δεν φαίνεται να είχε συνεργούς, άρχισε να πυροβολεί ξαφνικά μέσα σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Μπόιζ του Αϊνταχο, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο, όταν έλαβαν ενημέρωση για πυρά στο Mall. Όταν έφτασαν επιτόπου, οι αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με τον ύποπτο και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

«Δεν είμαστε στ’ αλήθεια σε θέση σε αυτό το στάδιο να αναφερθούμε στο οποιοδήποτε κίνητρο» του υπόπτου, σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, κρίνοντας πως «πραγματικά είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε υποθέσεις».Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα θύματα, ούτε για την κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών.

Τα mass shootings συνεχίζονται στις ΗΠΑ παρά τις όποιες προσπάθειες του Μπάιντεν

Τα περιστατικά με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν πάνω από τέσσερα θύματα, ή mass shootings στην ορολογία των αμερικανικών αρχών, παραμένουν μάστιγα στις ΗΠΑ καθώς σημειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε σχολεία, σούπερ μάρκετ και εργασιακούς χώρους.

Η επιρροή των λόμπι των όπλων στο αμερικανικό Κογκρέσο είναι μεγάλη, καθιστά απίθανη οποιαδήποτε μείζονα πρόοδο στο ζήτημα, παρά τις όποιες προσπάθειες του Τζο Μπάιντεν να σκληρύνουν οι όροι και προϋποθέσεις για την οπλοκατοχή.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Δύσκολος χειμώνας ενόψει - Το «στοίχημα» των παρελάσεων και η… ατομική ευθύνη

Φώφη Γεννηματά: Πανελλήνια θλίψη για το θάνατό της – Την Τετάρτη η κηδεία

Επεισόδια στα Μέγαρα: Τραυματίστηκαν από πέτρες και σκάγια 4 αστυνομικοί

Επίδομα θέρμανσης 2021: Ποσά, δικαιούχοι και χρήσιμες πληροφορίες

ΗΠΑνεκροίπυροβολισμοίΑϊντάχο