Κόσμος|28.10.2021 21:32

Ερντογάν: Απεμπολήσαμε τις προσπάθειες αποκλεισμού μας από τη Μεσόγειο

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε στη δημοσιότητα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας την 29η Οκτωβρίου.

«Καθώς η 100ή επέτειος της Δημοκρατίας μας είναι στον ορίζοντα, δεν θα επιτρέψουμε σε καμία δύναμη, σε κανένα βρώμικο σενάριο, σε καμία ύπουλη επίθεση, που στόχο έχουν να κάνουν την Τουρκία να ολισθήσει, να μας εκτροχιάσει από το δρόμο μας», τόνισε ο Ερντογάν στο μήνυμά του.

«Η ισχυρή υποστήριξη που δώσαμε στους Λίβυους αδελφούς μας, που ήρθαν αντιμέτωποι με τις επιθέσεις των πραξικοπηματιών, και στους Τούρκους του Αζερμπαϊτζάν, που πολεμούσαν κατά της κατοχής στο Καραμπάχ, άλλαξε, δόξα τον Αλλάχ, τη μοίρα και των δύο χωρών.

Απεμπολήσαμε επίσης τις προσπάθειες αποκλεισμού της χώρας μας και της ΤΔΒΚ από τους πόρους υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εκπρόσωπος ΑΚΡ για 10 πρέσβεις: «Θα δώσουμε συνέχεια στο θέμα»

Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του AKΡ, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος εστιάζοντας στο θέμα της κρίσης των πρέσβεων, είπε ότι «θα δώσουμε συνέχεια στο θέμα. Από όσο γνωρίζω το υπουργείο Εξωτερικών έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης σε τέτοιες περιπτώσεις. Έχει μελετηθεί τί είδους μηχανισμός θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις, όπως παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων. Χαιρετίζουμε τη διπλωματική αντιμετώπιση και απορρίπτουμε όλα τα άλλα».

Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ωστόσο ότι στο στόχαστρο της Άγκυρας έχουν τεθεί και οι υπόλοιποι πρέσβεις που δεν μίλησαν εναντίον της κίνησης των 10.

«Θα θέλαμε επίσης να πούμε ότι σημειώσαμε αυτούς που δεν μίλησαν εναντίον της παρέμβασης αυτών των πρέσβεων», δήλωσε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν και τί ενδεχομένως μέτρα θα ληφθούν κατά άλλων διπλωματικών αποστολών στην Τουρκία.

Όλες οι ειδήσεις

Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη: Αρχίζουμε να βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου

Καιρός: 13 μήνες μετά τον «Ιανό», έρχεται ο «Νέαρχος» - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

28η Οκτωβρίου - Ο καστρόπυργος της Αττικής που γοήτευσε τους Γερμανούς: Άθικτα μέχρι σήμερα κράνη, ασύρματοι και ημερολόγιο του Χίτλερ

«Ήρωες» 1940-2021- Το Εθνος tv στο Αλβανικό μέτωπο

Τατάρ: «Δεν είναι δυνατό να ζήσουμε Έλληνες και Τούρκοι μαζί στην Κύπρο»

Ανατολική ΜεσόγειοςΟμέρ ΤσελίκΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία