Κόσμος|02.11.2021 13:49

Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: Έξω κάνει το αρνί και μέσα επίδειξη δύναμης

Newsroom

Ιδιαίτερα επικριτικός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προς τον Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, φτάνοντας μάλιστα να τον χαρακτηρίσει έως και «αρνάκι» μπροστά στον Μπάιντεν.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαράκη

«Συναντιέται με τον Μπάιντεν, έρχεται στην Τουρκία και αλλάζει συμπεριφορά 180 μοίρες.

Έξω είναι ένα αρνάκι και, όταν βλέπει τον Μπάιντεν. Γελάνε μέχρι και τα μάτια του. Έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο η Τουρκία; Το μάτι του δεν βλέπει τον πολίτη. Το μεγαλύτερό του ντέρτι είναι "άραγε θα μπορέσω να κάτσω μαζί του για μια ώρα;". Κοίτα σε τι κατάντια έχουν φτάσει. Δεν έχει αξιοπρέπεια αυτό το κράτος;

Τα μάτια του, όταν είδε τον Μπάιντεν, χαμογελούσαν, αλλά, όταν ήταν καθ’ οδόν για την Τουρκία, ήταν συνοφρυωμένος. Κάνει επίδειξη δύναμη στους φτωχούς. Δεν μπορεί να το κάνει έξω και το κάνει εδώ».

«Ο Μπάιντεν δεν θα σε σώσει – Είσαι μια χάρτινη τίγρης»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να του χαμογελάσει ο Μπάιντεν, ενώ μέσα η χώρα υποφέρει από αυξήσεις.

«Οι αυξήσεις άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή. Το παλάτι και ΣΙΑ δεν τα αντιλαμβάνονται αυτά. Αλλά οι πολίτες είναι σε άθλια κατάσταση. Το ρεύμα αυξήθηκε τρεις φορές μέσα σε λίγο διάστημα και το φυσικό αέριο αυξήθηκε 9 φορές. Μετά από όλες αυτές τις αυξήσεις, η αύξηση των τιμών των τροφίμων θα ξεπεράσει το 40%. Πώς να ζήσεις με τον κατώτατο μισθό; Δεν έχεις ιδέα, δεν έχεις ενημέρωση, το μόνο που σκέφτεσαι είναι "θα μου γελάσει ο Μπάιντεν;" Η καταιγίδα των αυξήσεων των τιμών συνεχίζεται.

Δεν είσαι ούτε λιοντάρι ούτε τίγρης, αλλά μια τίγρης από χαρτί. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες. Κοιτάξτε το χάλι του έθνους μου. Τι δράμα αντιμετωπίζουν! Ο Μπάιντεν δεν μπορεί να σε σώσει, μόνο ο κόσμος θα σου δώσει το ανάλογο μάθημα στην κάλπη».