COP26: 1 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία δασών
NewsroomΑπό τη Γλασκώβη, όπου διεξάγεται η διάσκεψη COP26 για το κλίμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύθηκε την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, να δαπανήσει 1 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό της τα επόμενα πέντε χρόνια για την προστασία των δασών, συμπεριλαμβανομένων 250 εκατ. ευρώ για χώρες στη Λεκάνη του Κονγκό στην Κεντρική Αφρική.
Φον Ντερ Λάιεν: Να ακούσουμε τις γηγενείς κοινότητες
«Χρειάζεται να ακούσουμε καλύτερα τις γηγενείς κοινότητες, τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τους εμπόρους. Να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να εργαστούμε ο ένας με τον άλλον, να σταματήσουμε την αποψίλωση», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη της Σκωτίας.
Η συνεισφορά της ΕΕ εντάσσεται σε ένα μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο 12 δις δολαρίων για την προστασία, αποκατάσταση και βιώσιμη διαχείριση δασών σε φτωχότερες χώρες.
- Αυξήσεις στα... χαρτιά για τους μισθωτούς: «Λίγες δεκάδες ευρώ χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα»
- Η διπλή στόχευση του Μητσοτάκη με την συνταγματική αναθεώρηση, το «στρίμωγμα» του ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16 και τα αποθεωτικά λόγια του Καραμανλή για τον Σαμαρά
- Συντήρηση τρένων: ONEX και κορεατική τεχνογνωσία χτίζουν νέο βιομηχανικό hub στην Ελευσίνα
- Με ποια στρατηγική θα φτάσει μέχρι τις επόμενες κάλπες η κυβέρνηση - Τι είπε ο Μητσοτάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση