Τουρκία: Προκαλεί αναστάτωση ανάρτηση από την πρεσβεία του Ισραήλ
NewsroomΤης Μαρίας Ζαχαράκη
Η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα φέρεται να αναδημοσίευσε χθες το βράδυ στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram μία ανάρτηση της τουρκικής σατιρικής ιστοσελίδας «Zaytung», το οποίο κορόιδευε την Τουρκία και τις συνομιλίες για τα F-35 με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ανάρτηση περιλάμβανε τη φωτογραφία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που συναντώνται με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη. Κάτω από τη φωτογραφία υπήρχε η λεζάντα: «Οι διαπραγματεύσεις για τα F-35 έφτασαν στο τέλος τους: το (τουρκικό) υπουργείο Εξωτερικών πιέζει για iPhone 13 Pro και AirPods αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντί για αεροπλάνα!»
Η ισραηλινή πρεσβεία διέγραψε την ανάρτηση 1 ώρα μετά, όταν άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ σε επίσημη ανακοίνωσή της λίγο αργότερα έκανε λόγο για κυβερνοεπίθεση και χακάρισμα του λογαριασμού της στο Instagram.
- «Εξελικτικό σκάνδαλο»: Αυτό το είδος ψαριού επιβιώνει για 100.000 χρόνια χωρίς αρσενικά - Πώς γίνεται
- Νέοι μπελάδες για τον Diddy: Ποινική έρευνα σε βάρος του για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης
- Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15,1% η ΕΛΑΣ - 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης
- Εικόνες τρόμου από το ιρανικό χτύπημα στο Κουβέιτ: Σκηνές απόλυτης καταστροφής στο αεροδρόμιο - «Πλήγματα αυτοάμυνας» λέει η Τεχεράνη