Τουρκία: Προκαλεί αναστάτωση ανάρτηση από την πρεσβεία του Ισραήλ
NewsroomΤης Μαρίας Ζαχαράκη
Η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα φέρεται να αναδημοσίευσε χθες το βράδυ στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram μία ανάρτηση της τουρκικής σατιρικής ιστοσελίδας «Zaytung», το οποίο κορόιδευε την Τουρκία και τις συνομιλίες για τα F-35 με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ανάρτηση περιλάμβανε τη φωτογραφία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που συναντώνται με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη. Κάτω από τη φωτογραφία υπήρχε η λεζάντα: «Οι διαπραγματεύσεις για τα F-35 έφτασαν στο τέλος τους: το (τουρκικό) υπουργείο Εξωτερικών πιέζει για iPhone 13 Pro και AirPods αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντί για αεροπλάνα!»
Η ισραηλινή πρεσβεία διέγραψε την ανάρτηση 1 ώρα μετά, όταν άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ σε επίσημη ανακοίνωσή της λίγο αργότερα έκανε λόγο για κυβερνοεπίθεση και χακάρισμα του λογαριασμού της στο Instagram.
- Πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανία! Έδωσε ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ και αποκαθήλωσε την Αργεντινή του Μέσι
- Ο Κολυδάς αναλύει πώς θα κινηθεί ο καύσωνας: Τα 42αρια και οι 4 + 2 πόλεις που θα «βράσουν» - Ποιο το θετικό στοιχείο
- «Σπουδαία ιστορία αγάπης»: Ο 89χρονος και η 83χρονη που «απέδρασαν» από οίκο ευγηρίας επειδή δεν περνούσαν καλά
- Η μεγάλη έκπληξη 7χρονης που ετοιμαζόταν να κάνει πάρτι γενεθλίων ολομόναχη και η «ηρωίδα» μητέρα της