Κόσμος|03.11.2021 15:49

Τουρκία: Δίωξη κατά 30 ατόμων για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την υγεία του Ερντογάν

Newsroom

Δίωξη εναντίον 30 ατόμων ξεκίνησε η τουρκική αστυνομία για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την υγεία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Ασφάλειας Άγκυρας, «Προχωρήσαμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά 30 ατόμων που θεωρείται ότι διέσπειραν στρεβλές ειδήσεις και προχώρησαν σε αναρτήσεις με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στο twitter με το hashtag ‘πέθανε’, καθώς και σε αναρτήσεις που προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του προέδρου μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

 Της Μαρίας Ζαχαράκη

Στην Άγκυρα ο Τούρκος πρόεδρος

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Αναντολού» μετέδωσε εικόνες από την άφιξη Ερντογάν στο αεροδρόμιο της Άγκυρα, όπου τον υποδέχτηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και από εκεί συνέχισε για το Λευκό Παλάτι.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Αχμέντ Χαμντί Τσαμλί, έγραψε χαρακτηριστικά στο  λογαριασμό στο twitter «ο ηγεμόνας ήρθε τώρα στην Άγκυρα από την Κωνσταντινούπολη. Δόξα τον Αλλάχ είναι τούρμπο. Όσοι προσπαθούν να τον δαγκώσουν, θα σπάσουν τα δόντια τους. Μην εμπιστεύεστε τους διαβόλους».

υγείαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΔιώξηsocial media