Κόσμος|03.11.2021 18:30

Η Αλεξανδρούπολη «τρομάζει» την Τουρκία

Newsroom

Μεγάλη προσοχή δίνουν στη μεταφορά αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη τα τουρκικά ΜΜΕ, δίνοντας μία διάσταση ‘πολεμικής προετοιμασίας’ από Ελλάδα και ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.

Τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν, κάνοντας λόγο για «στρατιωτική» απόβαση στα σύνορα της Τουρκίας, παρόλο που ο Ερντογάν το έθεσε αυτό το θέμα στον Μπάιντεν πριν από λίγες ημέρες στη Ρώμη.

Της Μαρίας Ζαχαράκη

 Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Μιλιέτ

Τρομακτική απόβαση των ΗΠΑ στα σύνορα! «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο», είπε ο πρέσβης στην Αθήνα

«Σύμφωνα με έκτακτη είδηση, μια άνευ προηγουμένου συσσώρευση δυνάμεων ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη, μόλις 45 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα. Ένας αριθμός ρεκόρ ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης στάλθηκαν σε στρατιωτική βάση, η οποία διατέθηκε στις ΗΠΑ, παρά την έντονη αντίδραση του προέδρου Ερντογάν», αναφέρει η Μιλιέτ.

CNNTurk

Σε πλήρη εξέλιξη η αμερικανο-ελληνική συνεργασία στα σύνορα: Aποστολή στην Αλεξανδρούπολη, άσκηση στην Ξάνθη. 

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο η Χουριέτ ρωτάει την Ελλάδα:

Γείτονα, γιατί τόση προετοιμασία; Και υποστηρίζει ότι 1000 αμερικανικά τανκ και 120 ελικόπτερα θα έρθουν μέσα σε αυτό το μήνα από τη Ρουμανία στην Αλεξανδρούπολη για την πραγματοποίηση άσκησης.

Χαμπέρ Γκλόμπαλ

Γιγαντιαία αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη! Τουλάχιστον 120 ελικόπτερα και 1000 τανκς θα σταλούν στην περιοχή. «Ενώ η άσκηση διεξαγόταν στην Ξάνθη, όπου βρίσκεται η τουρκική μειονότητα, στη Δυτική Θράκη, επιταχύνθηκαν οι προετοιμασίες για μία γιγαντιαία στρατιωτική μεταφορά δυνάμεων των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

Και η άσκηση Νέμεσις πρωταγωνιστεί στα δημοσιεύματα

Παράλληλα, δεν ξεφεύγει της προσοχής του τουρκικού τύπου ούτε η Άσκηση Νέμεσις, κάνοντας λόγο ακόμη και για παραβιάσεις στα Κατεχόμενα.

Χαμπερλέρ 

8 χώρες ξεκίνησαν άσκηση με επιθετικά αεροσκάφη στην ανατ. Μεσόγειο – Παραβιάστηκε περιοχή που ανήκει στην ΤΔΒΚ 

Καράρ 

Επίδειξη δύναμης από 8 χώρες στην ανατολική Μεσόγειο

ODA TV 

Άσκηση που ισοδυναμεί με απειλή προς την Τουρκία

 

Τουρκίατουρκικά ΜΜΕΑλεξανδρούποληΗΠΑ