Κόσμος|04.11.2021 11:21

Κλίο Σμιθ: Ποιος ο ύποπτος που συνελήφθη για την αρπαγή της 4χρονης στην Αυστραλία

Newsroom

Σχεδόν δύο 24ωρα έχουν περάσει από τη σύλληψη ενός 36χρονου άνδρα που θεωρείται ύποπτος για την αρπαγή της «Μαντλίν της Αυστραλίας», της 4χρονης Κλίο Σμιθ και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης παραμένει αμείωτο.

Για την ώρα η τοπική αστυνομία δεν έχει ασκήσει δίωξη εις βάρος του Τέρι Κέλι που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την αρπαγή του παιδιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Κέλι είναι ο άνδρας που οι Αρχές πιστεύουν ότι άρπαξε το μικρό κορίτσι ενώ βρισκόταν σε διακοπές σε κάμπινγκ με τους γονείς του, και το κράτησε αιχμάλωτο στο σπίτι του στο Καρνάρβον για 18 ολόκληρες ημέρες. Ωστόσο, η διαδικασία για την απαγγελία κατηγοριών έχει καθυστερήσει, αφού ο Κέλι φέρεται να δέχτηκε επίθεση μερικές ώρες μετά τη σύλληψή του, από έναν συγκρατούμενό του που εξοργίστηκε όταν έμαθε γιατί κατηγορείται.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα ο Κέλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και μερικές ώρες μετά πήρε εξιτήριο. Ωστόσο, η τοπική αστυνομία αποκάλυψε ότι ο 36χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά, εξαιτίας νέων τραυμάτων που προκλήθηκαν ενώ ήταν μόνος του στο κελί του.

Γιατί δεν έχει ασκηθεί ακόμα δίωξη

Ο Κέλι έχει πλέον επιστρέψει στο κρατητήριο, όμως ο αρχηγός της αστυνομίας της Δυτικής Αυστραλίας Κολ Μπλαντς προειδοποίησε ότι, προκειμένου να ανακριθεί, θα πρέπει να είναι τελείως καλά στην υγεία του. Μιλώντας στην αυστραλιανή τηλεόραση, εξήγησε ότι εάν οι ερευνητές βιαστούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ίσως κάνουν κάποιο λάθος που θα επηρεάσει την έκβαση μιας μελλοντικής δίκης.

«Το πιο σημαντικό πράγματα που πρέπει να εξασφαλίσουν οι αστυνομικοί, όταν πρόκειται να ανακρίνουν κάποιον για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα... είναι ότι θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση που να είναι ξεκούραστος, χορτάτος και σε καλή ψυχική κατάσταση. Έτσι του δίνουμε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, ώστε η δικαστική διαδικασία να είναι τελείως έγκυρη εάν τελικά φτάσουμε σε αυτό το σημείο» ανέφερε.

Η αστυνομία υποχρεούται να ασκήσει δίωξη σε έναν ύποπτο εντός «λογικού χρονικού ορίου από τη σύλληψη». Ένας ανώτερος αξιωματικός μπορεί να εγκρίνει την κράτηση για 18 ώρες χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, ωστόσο στη συνέχεια θα πρέπει κάθε οκτάωρο να εγκρίνεται νέα παράταση από έναν δικαστή. Θεωρητικά, αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό, ωστόσο μια συνήθης πρακτική για τους δικαστές είναι να την τερματίζουν μετά από λίγες μέρες, εάν ακόμη δεν έχει ασκηθεί δίωξη για κάποιον λόγο.

Σύμφωνα με κάποια διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν πληροφορίες ότι η αστυνομία προτίθεται να ασκήσει δίωξη στον 36χρονο για κάποια μικρότερα αδικήματα σήμερα, ώστε να διευκολυνθεί και να εξασφαλιστεί η κράτησή του ενώ συνεχίζεται η έρευνα.

εξαφάνισηΑυστραλία