Κορονοϊός: Η καθολική χρήση μάσκας μπορεί να σώσει έως και 188.000 ζωές στην Ευρώπη, υποστηρίζει ο ΠΟΥ
NewsroomΤον κώδωνα του κινδύνου για τον «πολύ ανησυχητικό» ρυθμό μετάδοσης του κορονοϊού στην Ευρώπη έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι ρυθμοί με τους οπο.ίους εξαπλώνεται σε αυτή τη φάση η πανδημία στη Γηραιά Ήπειρο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους μέχρι τον Φεβρουάριο.
Από το τέταρτο κύμα πλήττεται ιδιαίτερα, σε αυτή τη φάση, η Γερμανία, η οποία έσπασε την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που χρονολογούνταν από το Δεκέμβριο του 2020, καταγράφοντας 33.949 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.
Ανεπαρκείς ρυθμοί εμβολιασμού και χαλάρωση των μέτρων φέρνουν έξαρση του τέταρτου κύματος
«Βρισκόμαστε ξανά στο επίκεντρο», τόνισε κατά τη διάρκεια online συνέντευξης τύπου ο Χανς Κλούγκε, αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ. «Πρέπει να αλλάξουμε τις τακτικές μας, από το να αντιδρούμε στις εξάρσεις της Covid-19, να τις προλαμβάνουμε από πριν», συμπλήρωσε και προειδοποίησε: «Ο σημερινός ρυθμός μετάδοσης στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι πολύ ανησυχητικός (...). Αν παραμείνουμε σ' αυτή την πορεία, μπορεί να δούμε μέχρι το Φεβρουάριο άλλο μισό εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της Covid-19 στην (ευρωπαϊκή) περιφέρεια».
Σύμφωνα με τον οργανισμό, ο συνδυασμός ανεπαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης και της χαλάρωσης των μέτρων εξηγούν την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΠΟΥ Ευρώπης, οι νοσηλείες που συνδέονται με τον κορονοϊό υπερδιπλασιάσθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα.
- Μητσοτάκης για PosoKanei: «Όπλο κατά της ακρίβειας, real time σύγκριση τιμών» - Πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή για τα σούπερ μάρκετ
- Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Την είχε απειλήσει με πιστόλι ενώ κοιμόταν» αποκάλυψε ο θείος της 45χρονης - Βουβός πόνος στην κηδεία της
- 20 χρόνια κάθειρξη στον Mystikal για υπόθεση βιασμού - Απορρίφθηκε το αίτημα ανάκλησης της ενοχής του
- ΑΣΕΠ κατά υπουργείου Υγείας για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ - Οι καθυστερήσεις, οι έλεγχοι και η χρόνια κόντρα