Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στις Φιλιππίνες
NewsroomΤο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση νωρίς σήμερα το πρωί σε καθεδρικό ναό στις νότιες Φιλιππίνες την ώρα της λειτουργίας, στην οποία τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.
Το ΙΚ δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα στην εκκλησία και έξω, στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, σύμφωνα με το εξειδικευμένο αμερικανικό κέντρο που παρακολουθεί τη δραστηριότητα του τζιχαντιστικού κινήματος στο Διαδίκτυο (SITE).
Η επίθεση σημειώθηκε στο νησί Τζόλο που έχει πληθυσμό στην πλειοψηφία του μουσουλμανικό, στον ταραγμένο νότο της χώρας. 'Ηταν μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων ετών σε μια περιοχή που μαστίζεται επί μακρόν από αστάθεια.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών