Τη μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου κατασκευάσε 3D printer (vid)
NewsroomΣτη συνοικία Μπάοσαν (Baoshan), στη Σαγκάη, στην Κίνα, έγινε η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου από 3D εκτυπωτή, με μοναδικό υλικό το τσιμέντο.Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου Τσινγκχουά, Σου Βεϊγκουό σε συνεργασία με την εταιρεία Shanghai Wisdom Bay Investment Management Company.
Το μήκος της είναι 26,3 μέτρα και το πλάτος 3,6 μέτρα. Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την πολύ παλιά γέφυρα Άντζι στο Ζαοσιάν, την πιο παλιά, ανοιχτή, πέτρινη, αψιδωτή γέφυρα του κόσμου.
Το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Σου Γουέιγκο (Xu Weiguo) της σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά ( Tsinghua), τη «Zoina Land Joint Research Center For Digital Architecture»(JCDA), μαζί με την εταιρία διαχείρισης επενδύσεων.
Η τρισδιάστατη εκτυπωμένη γέφυρα έχει μήκος 26,3 μέτρα και πλάτος 3,6 μέτρων. Στην ανάπτυξη της δομής, η ομάδα ακολούθησε το σχέδιο της αρχαίας πέτρινης γέφυρας Αντζί (Anji), η οποία θεωρείται η παλαιότερη με σχήμα αψίδα του κόσμου και κατασκευάστηκε πριν από 1.400 χρόνια.
Στην γέφυρα είναι ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο: τα στοιχεία της τάσης της κατασκευής και της παραμόρφωσής της συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα έχει πρακτική συνέπεια όσον αφορά τη συμπεριφορά νέων υλικών σκυροδέματος και τις μηχανικές ιδιότητες της δομής των εκτυπωτικών εξαρτημάτων.
- Το γενικό σιωπητήριο κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για Παναγόπουλο και Στρατινάκη, η Επιτροπή Διεύρυνσης της Χαρ. Τρικούπη και οι βουλευτές που πήγαν στον Τσίπρα
- Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το 2χρονο κοριτσάκι που έπεσε σε συντριβάνι στην Καλλιθέα - Το επανέφεραν οι γιατροί
- Εκπνέει η προθεσμία του υπουργείου Παιδείας προς το ΑΠΘ - Ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ζητά ελαστικά βλήματα
- Ξεκινά βδομάδα με διαδοχικές κακοκαιρίες: Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη - Η πρόγνωση Μαρουσάκη