Κόσμος|14.11.2021 07:00

Η εβδομάδα που πέρασε μέσα από φωτογραφίες: Από τις ελλείψεις καυσίμων στην Αϊτή μέχρι την επέτειο της Νύχτας των Κρυστάλλων

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΧΙΟΥΣΤΟΝΣυναυλία Travis Scott: Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των σκηνών χάους που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας βραδιάς του μουσικού φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον των ΗΠΑ, το οποίο διοργανώνεται από τον Travis Scott, έναν από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες της ραπ σκηνής παγκοσμίως.(Associated Press)
ΒΡΑΖΙΛΙΑΘρήνος στη Βραζιλία από τον τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα της Μαρίλια Μεντόνσα, μιας από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες της χώρας (Facebook)
ΑΜΕΡΙΚΗΗ Natalia Abrahao σηκώνεται από τον αρραβωνιαστικό της Mark Ogertsehnig καθώς χαιρετούν ο ένας τον άλλο στο διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty στο Newark. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω πανδημίας έχουν κάνει τις πρόσφατες συναντήσεις τους δύσκολες και σπάνιες. Οι ΗΠΑ άρουντους περιορισμούς στα ταξίδια από μια μακρά λίστα χωρών, όπως το Μεξικό, ο Καναδάς και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου. (Associated Press)
ΒΙΕΝΝΗ - ΑΥΣΤΡΙΑΕπέτειος του πογκρόμ της Αυστρίας στο Μνημείο του Τείχους των Ονομάτων της Σόα μετά την τελετή των εγκαινίων, στη Βιέννη της Αυστρίας, 83η επέτειος του αντιεβραϊκού πογκρόμ που ονομάστηκε «Kristallnacht» — «Νύχτα των Κρυστάλλων» — όταν οι Ναζί, μεταξύ αυτών και πολλοί απλοί Γερμανοί, τρομοκρατούσαν τους Εβραίους σε όλη τη Γερμανία και την Αυστρία. (Associated Press)
ΑΪΤΗΈνας πωλητής μεταφέρει τις τσάντες του με τα ρούχα του για πολλά τετράγωνα στον πάγκο της αγοράς του, αντί να χρησιμοποιήσει ένα λεωφορείο λόγω έλλειψης καυσίμων, στο Πορτ-ο-Πρενς. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την Αϊτή, δεδομένης της βαθύτερης ανασφάλειας και η σοβαρής έλλειψης καυσίμων που έχει επηρεάσει νοσοκομεία, σχολεία και τράπεζες. (Associated Press)
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΘύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση των Αρχών της Σιγκαπούρης να τιμωρήσουν με θανατική ποινή άτομο με νοητική αναπηρία. Ο λόγος για τον 33χρονο Nagaenthran K Dharmalingam από την Μαλαισία που συνελήφθη το 2009 για παράνομη εισαγωγή 42.7 γραμμαρίων ηρωίνης στη Σιγκαπούρη και ο οποίος πρόκειται να εκτελεστεί δια απαγχονισμού με δικαστική απόφαση (Associated Press)
ΕΛΛΑΔΑΘεατές από όλο τον κόσμο μπορούν να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία, όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. (Associated Press)

Το ethnos.gr επέλεξε και παρουσιάζει επτά φωτογραφίες που σημάδεψαν την εβδομάδα που μας πέρασε (06/11 - 12/11). Οι σκηνές χάους στη συναυλία του Travis Scott στο Χιούστον, που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και ο θρήνος για το αεροπορικό δυστύχημα με θύμα μία από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες της Βραζιλίας εναλλάσσονται με σκηνές ενός ζευγαριού, που συναντήθηκε ξανά, μετά από δύο χρόνια, χάρη στην άρση των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, η έλλειψη καυσίμων στην Αϊτή επηρεάζει νοσοκομεία, σχολεία, τράπεζες αλλά και τους μικροπωλητές των υπαίθριων αγορών, στη Σιγκαπούρη έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των δικαστικών αρχών να τιμωρήσουν με θανατική ποινή άτομο με νοητική αναπηρία και η Αυστρία θυμάται τη φρικιαστική Νύχτα τον Κρυστάλλων, όταν χιλιάδες Εβραίοι τρομοκρατήθηκαν από τους Ναζί.

Τέλος, θεατές από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν, μέσω τεχνικής νοημοσύνης, την Αρχαία Ολυμπία.  



ΒιέννηΣιγκαπούρηπογκρόμΑϊτήΗΠΑΧιούστονΑρχαία Ολυμπία