Κόσμος|15.11.2021 12:36

Λίβερπουλ: Ήρωας οδηγός ταξί φέρεται να απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση

Newsroom

«Ήρωας» χαρακτηρίζεται τις τελευταίες ώρες οδηγός ταξί στην Αγγλία, ο οποίος σύμφωνα με αναρτήσεις πολιτών του Λίβερπουλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να αποσόβησε τρομοκρατική επίθεση στην πόλη.

Ο Ντέιβιντ Πέρι είναι οδηγός ταξί που τυλίχθηκε στις φλόγες έξω από το νοσοκομείο του Λίβερπουλ, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί και ένας επιβάτης να χάσει τη ζωή του. Ωστόσο, σύμφωνα με χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, ο ταξιτζής αντιλήφθηκε ότι ο πελάτης που μπήκε στο όχημά του είχε μαζί του εκρηκτικά, κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια να κλειδώσει τον επίδοξο τρομοκράτη μέσα στο ταξί πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας φέρεται να είχε ζητήσει από τον οδηγό να τον μεταφέρει με το ταξί στον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό του Λίβερπουλ, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της έκρηξης. Εκεί ήταν σε εξέλιξη τελετή για την Κυριακή Μνήμης, ως φόρος τιμής στους πεσόντες πολέμου, παρουσία βετεράνων πολέμου, αξιωματούχων και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Πέρι τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη, αλλά φέρεται να έχει ήδη πάρει εξιτήριο. Ακόμα η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση για το συμβάν, όμως την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Λίβερπουλταξίτρομοκρατίαέκρηξη