Κόσμος|16.11.2021 16:03

Αίγυπτος: Σπίτια γέμισαν σκορπιούς μετά από θεομηνία - Εκατοντάδες τραυματίες

Newsroom

Η σφοδρή κακοκαιρία στην Αίγυπτο που έπληξε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο την πόλη Ασσουάν στη νότια πλευρά της χώρας, στη δυτική όχθη του Νείλου, είναι από τις χειρότερες των τελευταίων 11 ετών.

Εκτός από τις καταιγίδες όμως, ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο έκανε ακόμη πιο δύσκολες τις επιχειρήσεις διάσωσης των σωστικών συνεργειών, στέλνοντας μάλιστα εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο. Και αυτό διότι, από την ισχυρή καταιγίδα, τεράστιες ομάδες σκορπιών εμφανίστηκαν σε σπίτια, με τις αναφορές μέχρι στιγμής να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 500 τραυματίες μετά από τσίμπημα που δέχτηκαν από τους σκορπιούς.


Οι τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία της πόλης, προκειμένου να λάβουν ενέσεις κατά του δηλητηρίου. Οι συγκεκριμένοι σκορπιοί, διαθέτουν παχιά ουρά , ζουν συνήθως στην έρημο και ανήκουν στην κατηγορία των πιο θανατηφόρων σκορπιών στον κόσμο. Χωρίς άμεση θεραπεία, οι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν μέσα σε μια ώρα μετά την επίθεση.

Η περιοχή του Ασσουάν δέχεται κανονικά περίπου 1 χιλιοστό βροχοπτώσεων ετησίως, με τις ισχυρές καταιγίδες και το χαλάζι του Σαββατοκύριακου να καταγράφουν ρεκόρ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια. Το υπουργείο Υγείας της χώρας διέψευσε τις αρχικές αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης που ήθελαν τους τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τσίμπημα σκορπιού.

ΑίγυπτοςκακοκαιρίακαταιγίδεςΣκορπιός