Κόσμος|16.11.2021 18:51

Νέα μέτρα - ανεμβολίαστοι: Το ethnos.gr παρουσιάζει τι ισχύει στην Ευρώπη

Newsroom

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού επελαύνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η μία μετά την άλλη προχωρούν σε λήψη νέων έκτακτων μέτρων βάζοντας στο στόχαστρο τους ανεμβολίαστους.

Το ethnos.gr παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους οι ευρωπαϊκές χώρες διαχειρίζονται την πανδημία, ποια είναι η προσέγγιση για τους πολίτες που δεν έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό αλλά και ποιες είναι ένα βήμα πριν το lockdown.

Αυστρία

Η σκληρότερη τάση απέναντι στους ανεμβολίαστους εντοπίζεται στην Αυστρία καθώς είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που από τις 15 Νοεμβρίου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ζουν σε καθεστώς lockdown.

Ολλανδία

Λίγο χαλαρότερα τα περιοριστικά μέτρα καθώς ανακοινώθηκε μερικό lockdown τριών εβδομάδων με αποτέλεσμα τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν νωρίτερα και οι αθλητικές διοργανώσεις να γίνονται χωρίς θεατές. 

Γερμανία

Η ισχυρή οικονομία της Ευρώπης είναι αντιμέτωπη με ραγδαία αναζοπύρωση της πανδημίας με αποτέλεμα να συζητείται η χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αρνητικό τεστ κορονοϊού και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί και στην τομέα της εργασίας. 

Ουγγαρία 

Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για εργασζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας στον δημόσιο τομέα. 

Ρωσία 

Υποχρεωτικός είναι πλέον στην Αγία Πετρούπολη ο εμβολιασμός όλων των κατοίκων άνω των 60 και όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Την ίδια ώρα στη Μόσχα, το εμβόλιο αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για τους εργαζόμενους στην περίθαλψη και σε κρατικά ιδρύματα. 

Γαλλία

Παράταση στην επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους δημόσιους χώρους αποφάσισε το Παρίσι ενώ σε ισχύ είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στην Υγεία και την αστυνομία. 

ΚορονοϊόςΕυρώπηνέα μέτραεμβόλιοανεμβολίαστοιlockdown