Κόσμος|22.11.2021 07:40

Πώς ένα αρκουδάκι με μια… κανάτα κολλημένη στο κεφάλι του σώθηκε χάρη στη μαζική κινητοποίηση κατοίκων και επιστημόνων

Newsroom

Ένα αρκουδάκι που περιπλανιόταν σε μια γειτονιά της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ με μια κανάτα κολλημένη στο κεφάλι του κυκλοφορεί ξανά ελεύθερο στο δάσος χάρη στους βιολόγους και σε μερικούς παρατηρητικούς κατοίκους.

Οι βιολόγοι της Επιτροπής Πόρων Άγριας Ζωής της Νέας Πολιτείας πέρασαν δύο ημέρες ψάχνοντας για το αρκουδάκι, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Η Επιτροπή δήλωσε ότι η αρκούδα πιθανότατα κόλλησε ενώ έψαχνε κάποια σκουπίδια και περιπλανιόταν σε μια γειτονιά του Asheville.

Ο βιολόγος Justin McVey έλαβε την αρχική αναφορά για την αρκούδα το βράδυ της Δευτέρας. Οι αξιωματούχοι της Επιτροπής απευθύνθηκαν στους πολίτες για να βοηθήσουν στον εντοπισμό της θέσης της.

Ο McVey δήλωσε χάρη σε ένα συνδυασμός απαντήσεων σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στην ειδική εφαρμογή NextDoor από την Επιτροπή και απευθείας κλήσεων προς τους βιολόγους, οι κάτοικοι της περιοχής οδήγησαν το προσωπικό κατευθείαν στο αρκουδάκι.

Η αρκούδα αναισθητοποιήθηκε πριν της αφαιρεθεί η κανάτα από το κεφάλι. Οι βιολόγοι διενήργησαν έλεγχο υγείας πριν τη μεταφέρουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή στη δυτική Βόρεια Καρολίνα.

ΗΠΑαρκούδααρκουδάκι