Κόσμος|22.11.2021 09:15

Τουρκία - Αρχιμαφιόζος Πεκέρ: «Το νέο αφήγημα της Άγκυρας θα είναι η Ελλάδα»

Μαρία Ζαχαράκη

Την πολιτική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας χλευάζει ο Τούρκος αρχι-μαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ.

Σε μια σειρά από αναρτήσεις του, ο αυτό-εξόριστος Τούρκος αρχιμαφιόζος υποστηρίζει ότι το νέο αφήγημα της Άγκυρας, προκειμένου να καπηλευτεί τα συναισθήματα του τουρκικού λαού, θα είναι η Ελλάδα.

Ο Σεντάτ Πεκέρ με αφορμή τις «πολεμοχαρείς» δηλώσεις χθες του στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, Μετίν Κιουλούνκ, χλευάζει τον ίδιο αλλά και την εξωτερική πολιτική Ερντογάν.

«Τον Μετίν Κιουλούνκ, ένας από τους παλιούς μου φίλους, τον έπιασε πάλι ο ενθουσιασμός. Είπε ‘θα είμαστε στην Αθήνα σε 5 ώρες, αν χρειαστεί’. Μπήκατε στη Συρία με το περιβραχιόνιο ότι θα κάνουμε την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Εμεβί στη Δαμασκό. Ωστόσο, δεν μπορείτε να πετάξετε ούτε χαρταετό λίγο πέρα  από τα σύνορά μας χωρίς την άδεια της Ρωσίας. Για να καπηλευτούν τα συναισθήματα των αγνών και καθαρών ανθρώπων μας, το νέο μας αφήγημα θα είναι η Ελλάδα. Είθε ο Παντοδύναμος Αλλάχ να μην κάνει κανέναν να υποφέρει. Τί είδους απάτη είναι αυτή; Τι ντροπή είναι αυτή; Μεγαλύτερο όνειδος από αυτό δεν υπάρχει ότι: ‘είμαστε ενάντια στα συμφέροντα’. Για να έρθουν τα λεφτά από την Κίνα, θα πουλήσεις την πατρίδα μας, το ανατολικό Τουρκεστάν, σε λίγα λεπτά. Θα πεις ότι θα μπούμε στην Αθήνα σε 5 ώρες (Αν ο σκοπός είναι να εξαπατηθεί κάποιος, κανείς δεν ξεγελιέται)».

Σεντάτ ΠεκέρΕλλάδαΤουρκία