Κόσμος|22.11.2021 18:59

Τουρκία - CHP: Οι Τούρκοι πολίτες αισθάνονται τη φτώχεια μέχρι το μεδούλι

Μαρία Ζαχαράκη

Ο αντιπρόεδρος του CHP και εκπρόσωπος του κόμματος, Φαίκ Οζτράκ, επέστησε την προσοχή στα λάθη που έγιναν στη διαχείριση της οικονομίας της Τουρκίας μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

«Ενώ το δολάριο τρελαίνεται, τα χρήματά μας γίνονται γραμματόσημα. Οι άνθρωποι αισθάνονται τη φτώχεια μέχρι το μεδούλι τους. Τα προϊόντα στα ράφια δεν αγγίζονται. Οι ετικέτες με τις τιμές αλλάζουν κάθε δύο μέρες. Καίνε την τσέπη. Mεγάλες ουρές στα βενζινάδικα… Άρχισαν τα σημάδια της πείνας και της μαύρης αγοράς στα ράφια των σουπερμάρκετ. Το ηλιέλαιο, η ζάχαρη και το αλεύρι αντιμετωπίζονται πλέον ως χρυσός. Ο κόσμος στέκεται σε ουρές για φτηνό ψωμί. Περιμένει για ώρες», περιγράφει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η προσωπική κυβέρνηση του Ερντογάν αγνοεί τα προβλήματα του έθνους

«Χρειάστηκε μόνο 1 μήνας για να αλλάξει το επιτόκιο από 9 λίρες σε διψήφιο νούμερο. Χρειάστηκαν μόνο 6 ημέρες για να πάει το δολάριο από 10 λίρες στις 11 λίρες. Τα χρήματά μας λιώνουν όχι μόνο έναντι του δολαρίου, αλλά και έναντι όλων των ξένων νομισμάτων, όπως το χιόνι στον ήλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φαίκ Οζτράκ. «Αλλά η προσωπική κυβέρνηση του Ερντογάν αγνοεί τα προβλήματα του έθνους, γιατί έχει πρόβλημα με την καρέκλα του», υποστήριξε.

ΤουρκίαακρίβειαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνCHPαντιπολίτευση