Κόσμος|23.11.2021 12:00

Μπαχτσελί: «Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους με τη στάση μας στη Γαλάζια Πατρίδα»

Μαρία Ζαχαράκη

Βέλη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε (και) σήμερα ο εθνικιστής εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για υποχείριο ξένων συμφερόντων και εθνικό μειοδότη.

«Έχουμε προσέξει τα στρατηγικά παιχνίδια που παίζονται πάνω στην Τουρκία. Δόξα τον Αλλάχ έχουμε την ικανότητα και την εφευρετικότητα να αντιληφθούμε και να αναλύσουμε τί κρύβεται πίσω από τα εκτυλισσόμενα γεγονότα όσον αφορά το παρελθόν, το μέλλον και το παρόν», είπε, ενώ υπερθεμάτισε την άλωση της Πόλης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή ως «μία πράξη σωτηρίας».

«Όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής μπήκε στην πόλη μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, οι άνθρωποι που τον χαιρέτησαν του πρόσφεραν λουλούδια», ανέφερε.

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όσα είπε στη συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν ακολουθεί πολιτική υπέρ των εθνικών συμφερόντων του έθνους. «Ο Κιλιτσντάρογλου έδωσε συνέντευξη σε μία ελληνική εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα και πάλι τα ‘κανε θάλασσα. Απέδειξε πόσο μπερδεμένα τα ‘χει στο θολό μυαλό του. ‘Όταν έρθουμε στην εξουσία, θα ιδρύσουμε τον Οργανισμό Ειρήνης και Συνεργασίας στη Μέση Ανατολή. Γιατί πολεμάμε;’ είπε. Πού είναι ο πόλεμος, κύριε Κιλιτσντάρογλου; Ποιος είναι ο πολεμιστής;», τον ρώτησε.

«Έχετε χάσει τον ύπνο σας, επειδή υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία μαζί με την λεβέντικη στάση μας στη Γαλάζια Πατρίδα; Ο αρχηγός του CHP δεν είπε στην ελληνική εφημερίδα το δίκαιο του αγώνα μας για κυριαρχία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και δεν αντέδρασε στις αυξανόμενες προκλήσεις και τους εξοπλισμούς της Ελλάδας. Για άλλη μια φορά έκανε λάθος και αποκάλυψε τη μη εθνική του πολιτική πάλι. Αυτό είναι το CHP, ο Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται στη δίνη ενός τέτοιου αδιεξόδου».

«Ορθή η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης – Εκλογές το 2023»

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υπεραμύνθηκε επίσης της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς την «ορθή». «Ο παγκόσμιος πληθωρισμός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άνοδο», είπε για να δικαιολογήσει τον υψηλό πληθωρισμό στην Τουρκία. «Οι τόκοι κλέβουν από το μέλλον μας. Κατά τη γνώμη μας, η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι σωστή. Το να δημιουργούμε πολεμικές γι' αυτήν, να λέμε ότι τελειώσαμε, εξαντληθήκαμε, καήκαμε, καταστραφήκαμε είναι μοιρολόγια και κακεντρέχειες», υποστήριξε και επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης και πάλι επειδή ζητεί πρόωρες εκλογές λόγω της οικονομικής κατάστασης.

«Το μόνο που λένε οι αδαείς που δεν καταλαβαίνουν οικονομικά είναι οι πρόωρες εκλογές. Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2023», τόνισε ο εθνικιστής ηγέτης, ενώ συνδύασε τις ‘επιθέσεις’ στο τουρκικό νόμισμα με τη… Γαλάζια Πατρίδα.

«Μας χτυπούν στο νόμισμα λόγω… Γαλάζιας Πατρίδας»

«Προσπαθούν να κάμψουν την ορθή μας στάση, την ηρωική μας υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με τις πιέσεις στο συνάλλαγμα. Επιδιώκουν να αποκρούσουν την παρουσία μας σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Γαλάζια Πατρίδα, Καραμπάχ, Αφρική με το συνάλλαγμα. Αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρουν», εκτίμησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ντεβλέτ ΜπαχτσελίΚεμάλ ΚιλιτσντάρογλουCHP