Κόσμος|23.11.2021 12:15

Ερντογάν: Μήνυμα στη Δύση για έκδοση των γκιουλενιστών

Μαρία Ζαχαράκη

Μήνυμα προς όλες τις χώρες της Δύσης να εκδώσουν –μέσω της Ιντερπόλ- τους γκιουλενιστές που κρύβονται στις χώρες τους απηύθυνε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την 89η Γενική Συνέλευση της Ιντερπόλ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

«Αναμένουμε ισχυρή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας σχετικά με την έκδοση των φυγάδων της FETO και των αρχηγών των αυτονομιστικών οργανώσεων», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «ας μην ξεχνάμε ότι κάθε έγκλημα που μένει ατιμώρητο, κάνει το δράστη ακόμη πιο επικίνδυνο. Οι τρομοκράτες που στοχεύουν στη δημοκρατία και δολοφονούν αθώους, ανεξάρτητα από το αν είναι γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι ή δημόσιοι λειτουργοί, δεν πρέπει να τους επιτρέπεται να περιφέρονται ελεύθεροι. Δεν εγκρίνουμε τις δραστηριότητες ορισμένων δυτικών χωρών και διεθνών οργανισμών που παρεμβαίνουν ευθέως στη δουλειά της Ιντερπόλ».

Μπαχτσελί

Η Τουρκία έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη συμβολή της χώρας του στην προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, υποστηρίζοντας ότι είναι η Τουρκία που έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο.

«Αποτρέψαμε δράματα που θα στοίχιζαν δεκάδες χιλιάδες ζωές χάρη στα μέτρα που εφάρμοσαν στο Αιγαίο, έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία στον αγώνα κατά των παράτυπων μεταναστών, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρώπων και του οργανωμένου εγκλήματος. Ως Τουρκία, θεωρούμε σημαντικό να μοιραστούμε την εμπειρία μας σε αυτόν τον τομέα με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου των φιλικών και αδελφών χωρών».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι, επειδή η Τουρκία βρίσκεται στο κέντρο της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής, αντιμετωπίζει διάφορους κινδύνους ασφάλειας.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνγκιουλενιστές