Κόσμος|02.12.2021 09:56

Μακελειό στο Μίσιγκαν: Το προφίλ του 15χρονου μακελάρη – Σκότωσε με ημιαυτόματο όπλο 4 συμμαθητές του

Newsroom

Ένας 15χρονος, ο Ιθαν Κράμπλι, είναι ο δράστης του μακελειού σε σχολείο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανήλικων μαθητών. Το τελευταίο από τα θύματα του 15χρονου υπέκυψε την Τετάρτη στα τραύματά του. Σημειώνεται πως υπάρχουν και επτά τραυματίες.

Ο Ίθαν Κράμπλι άνοιξε πυρ την Τρίτη με το ημιαυτόματο όπλο του πατέρα του σκορπώντας τον τρόμο στο Oxford High School. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το γραφείο του Σερίφη ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο 15χρονος είχε γυρίσει ένα βίντεο το βράδυ πριν την επίθεση και έλεγε ότι επρόκειτο να σκοτώσει μαθητές ενώ τις ίδιες απειλές έγραφε και σε ένα ημερολόγιο που βρέθηκε στο σακίδιό του.

Το γραφείο του Σερίφη δήλωσε ακόμα ότι ο πατέρας του Ίθαν, Τζέιμς είχε αγοράσει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα, στη Black Friday.

Όσον αφορά στα κίνητρα της επίθεσης, οι Αρχές προσπαθούν ακόμα να δώσουν απαντήσεις καθώς ο έφηβος δεν τους μιλάει. Πάντως, κάποιοι συμμαθητές του είπαν ότι ο Κράμπλεϊ ήταν θύμα bullying.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του Κράμπλι περιλαμβάνουν μία κατηγορία τρομοκρατίας που προκάλεσε θανάτους και τέσσερις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, είπε η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου. «Είναι πιθανό να απαγγελθούν περισσότερες κατηγορίες πολύ σύντομα», δήλωσε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πήγε για να σκοτώσει κόσμο», δήλωσε ο σερίφης Μπούσαρ στο CNN και τόνισε πως ο δράστης έριξε τουλάχιστον 30 σφαίρες. «Πυροβολούσε ανθρώπους εξ επαφής, συχνά στοχεύοντας το κεφάλι ή το στήθος», πρόσθεσε.

πυροβολισμοίνεκροίΗΠΑτραυματίεςσχολείοΜίσιγκαν