Βρετανία: Διακοπή αιμοδοσίας στην περιοχή του Κεντ λόγω Brexit
NewsroomΤην αιμοδοσία στις περιοχές του Ντόβερ και του Φόλκστοουν θα διακόψει το NHS για περίπου δύο μήνες και πιο συγκεκριμένα για το διάστημα δύο εβδομάδες πριν και έξι εβδομάδες μετά το Brexit.
Αυτό θα συμβεί λόγω της μεγάλης αναμονής που αναμένεται να προκαλέσουν οι επιπλέον τελωνειακοί έλεγχοι και η αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή, εάν δεν υπάρξει συμφωνία.
Η υπηρεσία Αιμοδοσίας και Μεταμοσχεύσεων του NHS ανακοίνωσε την απόφαση, φοβούμενη ότι οι ομάδες αιμοδοσίας δεν θα μπορούν να φτάσουν ή να αποχωρήσουν από τις συγκεκριμένες περιοχές, όπου εξάλλου γίνονται προετοιμασίες για να αντιμετωπιστούν οι ουρές στα λιμάνια από τη διέλευση των στενών της Μάγχης.
Πάντως, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Μάικ Στρέντερ, διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν θα έχει συνέπειες στα αποθέματα αίματος, ούτε στην επάρκεια στα νοσοκομεία, και ότι οι υπόλοιπες αιμοδοσίες ανά τη χώρα θα συνεχιστούν κανονικά.
- Με δάκρυα στα μάτια ο Βαρθολομαίος στην Τούμπα: «Το όνειρό τους είχε μια τραγική κατάληξη»
- Αποκάλυψη OPEN για «Βιολάντα»: Δεν έχουν εντοπιστεί ανιχνευτές αερίου - Άφαντη η μελέτη για το υπόγειο
- Δολοφονία Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: Σε διαθεσιμότητα οι πράκτορες που τον πυροβόλησαν
- Έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες - Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας