Κόσμος|07.12.2021 08:10

Γαλλία: Έδωσαν σε ορειβάτη 150.000 ευρώ για κοσμήματα που βρήκε πριν οκτώ χρόνια στις Άλπεις

Newsroom

Ήταν πριν από εννέα περίπου χρόνια όταν ένας ορειβάτης στις Γαλλικές Άλπεις είχε συναντήσει τυχαία μπροστά του πολύτιμους λίθους που είχαν καταλήξει σε έναν παγετώνα μετά τη συντριβή αεροσκάφους. Πρόσφατα μοιράστηκε με τις τοπικές Αρχές το πολύτιμο εύρημα, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Το φορτίο, σύμφωνα με τον Guardian, παρέμενε σε ένα μεταλλικό κουτί που βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο που είχε συντριβεί πριν από 50 περίπου χρόνια. Ο δήμαρχος του Σαμονί, Έρικ Φουρνιέ μιλώντας για το θέμα ανέφερε: «Οι λίθοι μοιράστηκαν αυτή την εβδομάδα σε δύο ίσα μέρη, αξίας περίπου 150.000 ευρώ». Δήλωσε επίσης «πολύ χαρούμενος» που τα γεγονότα πήραν αυτή την τροπή, ιδιαίτερα για τον ορειβάτη τον οποίο επαίνεσε για την «ακεραιότητά του» επειδή παρέδωσε το εύρημα στην αστυνομία, όπως απαιτεί ο νόμος.

Πότε έγινε το δυστύχημα

Αφού ενημέρωσαν τον ορειβάτη πως θα λάβει μερικά από τα κοσμήματα είπε στην εφημερίδα Parisien ότι δεν «μετάνιωσε που ήταν ειλικρινής» και ότι θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα για να ανακαινίσει το διαμέρισμά του.

Το Boeing 707, που πετούσε από τη Βομβάη, συνετρίβη στο νοτιοδυτική μέρος του Mont Blanc στις 24 Ιανουαρίου του 1966. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν 117 άτομα, ανάμεσά τους και ο πρωτεργάτης του πυρηνικού προγράμματος της Ινδίας, Χόμι Τζεχανγκίρ Μπάμπα.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, η Ινδία έλαβε μια τσάντα με διπλωματικά έγγραφα από την πτήση και πέρυσι το λιώσιμο των πάγων από τον παγετώνα Bossons του Mont Blanc αποκάλυψε αντίγραφα ινδικών εφημερίδων με τίτλους από την εποχή που η Ίντιρα Γκάντι γινόταν πρωθυπουργός της Ινδίας.

κοσμήματαΓαλλίαορειβάτηςΆλπεις