Κόσμος|06.12.2021 22:00

Έβρος: Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στην Τουρκία – Για είσοδο σε απαγορευμένη ζώνη κρατείται

Μαρία Ζαχαράκη

Έλληνας αστυνομικός από την Αλεξανδρούπολη συνελήφθη από την τουρκική στρατοχωροφυλακή στην Αδριανούπολη, όπου είχε πάει μαζί με την κοπέλα του για μονοήμερο ταξίδι αναψυχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ethnos.gr, ο 40χρονος αστυνομικός έφυγε την Κυριακή το πρωί από το σπίτι του στο χωριό Άνθεια της Αλεξανδρούπολης μαζί με την κοπέλα του προκειμένου να κάνουν μία βόλτα με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Φεύγοντας είπε στον πατέρα του ότι ίσως μπουν και Τουρκία.

Ο αστυνομικός ωστόσο δεν γύρισε το βράδυ σπίτι του, αλλά ούτε και τη Δευτέρα στις 06.00 το πρωί, οπότε κι έπιανε βάρδια, δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Φερρών, όπου εργάζεται. Ένα τέταρτο μετά, δηλαδή στις 06.15 το πρωί της Δευτέρας η υπηρεσία του ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρούπολης για την απουσία του αστυνομικού και τότε άρχισε αμέσως διαδικασία αναζήτησης για τον εντοπισμό του.

Το αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρούπολης κάλεσε στα σύνορα στον Έβρο, πρώτα στους Κήπους κι έπειτα στις Καστανιές, οπότε έμαθαν ότι ο αστυνομικός χθες Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι έκανε είσοδο στην Τουρκία από το συνοριακό φυλάκιο των Καστανιών Έβρου. Αν και τον κάλεσαν στο τηλέφωνο αρκετές φορές, τα τηλέφωνα τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας του, ήταν απενεργοποιημένα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο Έλληνας αστυνομικός εισήλθε στην Τουρκία από την Αδριανούπολη, Τούρκοι αστυνομικοί άρχισαν να τον παρακολουθούν και όταν είδαν ότι έφτασε κοντά στο χωριό Δοϊράνη του Έβρου, τον συνέλαβαν με την αιτιολογία ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή και τραβούσε φωτογραφίες.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο αστυνομικός και η κοπέλα του οδηγήθηκαν και κρατούνται στη Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής στην Κεσσάνη και ότι στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η γενική εισαγγελία της Κεσσάνης, κατασχέθηκαν και εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα πράγματα του Έλληνα αστυνομικού και της φίλης του.

Ωστόσο, πηγές στο Ethnos.gr επιβεβαιώνουν ότι ο αστυνομικός και η κοπέλα του βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα της Αδριανούπολης κι όχι της Κεσσάνης.

Σε εξέλιξη η έρευνα για το περιστατικό, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ

Μάλιστα, σύμφωνα με το edirnehaberci.com, η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη κι εξετάζεται εις βάθος, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθούν σε τουρκικό δικαστήριο στην Αδριανούπολη για να εξεταστεί η υπόθεσή τους.

Για την υπόθεση συγκλήθηκε εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Ασφάλειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Γενικών Διευθυντών της αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Πληροφορίες στο Ethnos.gr ανέφεραν επίσης ότι ο πατέρας του αστυνομικού έχει αναχωρήσει για την Τουρκία, προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον γιο του. Ο συλληφθείς είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως ειδικός φρουρός στην Αθήνα, αλλά είχε μετατεθεί στην Αλεξανδρούπολη πριν από χρόνια, όπου είναι και η καταγωγή του.

σύλληψηΑνδριανούποληαστυνομικόςΤουρκίαΈβρος