Κόσμος|07.12.2021 22:40

Δραματική έκκληση από Αφγανή παίκτρια ποδοσφαίρου: Βοηθήστε μας να φύγουμε από την Τουρκία

Newsroom

Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνει μέσω του OPEN διεθνής παίκτρια ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν που βρίσκεται εγκλωβισμένη στην Τουρκία μαζί με το δίχρονο παιδί της. Μιλώντας αποκλειστικά στην Έλβη Μιχαηλίδου κάνει λόγο για ανύπαρκτη ασφάλεια στη χώρα, οικονομία που καταρρέει και καταγγέλλει ότι κανένας δεν ασχολείται μαζί τους.

Η ίδια λέει χαρακτηριστικά: «Έπαιζα για την ομάδα ποδοσφαίρου της Μπαλχ και ο σύζυγός μου ήταν ο προπονητής της ομάδας. Και η αδελφή μου έπαιζε ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το Αφγανιστάν (λόγω Ταλιμπάν) και ήρθαμε στην Τουρκία». Ο οικονομικός κατήφορος που ζει η Τουρκία όμως, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στην Μπεναζί και τον σύζυγό της που επιθυμούν να φύγουν μαζί με το παιδί τους το συντομότερο από τη χώρα, τη στιγμή που οι περισσότερες παίκτριες ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν έχουν ήδη φυγαδευτεί στην Πορτογαλία.

Η Μπεναζί κάνει έκκληση για βοήθεια: «Εξαιτίας της ανασφάλειας και της φτωχής οικονομίας, αυτή η χώρα (η Τουρκία)  δεν ενδιαφέρεται για εμάς και φοβόμαστε ότι θα μας στείλουν πίσω στο Αφγανιστάν. Έχουμε ένα αβέβαιο μέλλον εδώ. Ανησυχώ για το μέλλον του δίχρονου παιδιού μου. Παρακαλώ βοηθήστε μας!» 

ποδόσφαιροΑφγανιστάνΤουρκία