Κόσμος|08.12.2021 13:27

Δίκη Ghislaine Maxwell: Παρουσιάστηκαν «ροζ» φωτογραφίες της κατηγορούμενης με τον Epstein - Ήταν συνεργάτες στο έγκλημα

Newsroom

Οι ένορκοι στην πολύκροτη δίκη της Γκισλέιν Μάξουελ (Ghislaine Maxwell) είδαν φωτογραφίες της κατηγορούμενης να κάνει μασάζ στα πόδια του Έπσταιν, ενώ σε μία άλλη τον φιλά παθιασμένα! Οι φωτογραφίες που προδίδουν την ερωτική σχέση του Αμερικανού παιδόφιλου, Τζέφρι Έπσταϊν, με την πρώην συνεργάτιδά του, Γκισλέιν Μάξγουελ δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά, ως πειστήρια στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μανχάταν.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ (Ghislaine Maxwell) «ήξερε ακριβώς τι θα έκανε ο Έπσταϊν στα παιδιά που του έστελνε» και ήταν συνεργός στα εγκλήματα που διέπραττε εις βάρος ανήλικων και ευάλωτων κοριτσιών ο παιδεραστής μεγιστάνας, υποστήριξε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η βοηθός εισαγγελέας την πρώτη μέρα της δίκης της 59χρονης κατηγορούμενης. Και τα στοιχεία που ακολουθούν θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι Έπσταιν και Μάξουελ ήταν ένα «θανατηφόρο δίδυμο». 

Φωτογραφίες της Μάξγουελ με τον Έπσταιν - Ήταν συνεχώς μαζί!

Οι ένορκοι είχαν την ευκαιρία να δουν φωτογραφικό υλικό, όπως και το περιεχόμενο ηλεκτρονικών μηνυμάτων, και ό,τι άλλο συγκέντρωσαν από τον σκληρό δίσκο υπολογιστών του Έπσταιν οι πράκτορες του FBI. Σύμφωνα με την Daily Mail 19 φωτογραφίες εξετάσθηκαν από τους ενόρκους, και κυκλοφόρησαν στο κοινό ως σκίτσα μέσα από τη δικαστική αίθουσα. Οι εισαγγελείς επεσήμαναν ότι Έπσταϊν και Μάξγουελ ήταν «συνεργάτες στο έγκλημα». 

Σε πολλές από τις φωτογραφίες, το ζευγάρι φιλιέται με πάθος ή κοιτιέται στα μάτια, σε άλλες η Γκισλέιν ποζάρει με ή χωρίς ρούχα - σε μία από αυτές κοιτάζει το φακό, ενώ είναι στην παραλία του Παλμ Μπιτς ολόγυμνη. Υπάρχει και μία φωτογραφία που κάνει μασάζ στα πόδια του Έπσταιν.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αναλυτής υπολογιστών του FBI, Στίβεν Φλάτλεϊ, λέγοντας ότι σε ένα e-mail που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο υπολογιστή της Μάξγουελ έγραφε: «Ο Τζέφρι και η Γκισλέιν είναι μαζί, ζευγάρι, τα τελευταία 11 χρόνια. Είναι σπανίως χώρια. Τους βλέπω πάντα μαζί». Ένα άλλο κείμενο που βρέθηκε στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή της Μάξγουελ, αφορούσε μία διαφήμιση που συνέταξε η ίδια το Σεπτέμβριο του 2001. «Ζητείται βοηθός. Είστε μασέζ; Εργασία στο σπίτι στο Palm Beach. Άριστη αμοιβή. Κυρίως Σαββατοκύριακα. Καλέστε στο 351-1000. Αφήστε μήνυμα».

Στη δικαστική αίθουσα η Μάξουελ άκουσε ατάραχη τις κατηγορίες

Τις προηγούμενες ημέρες η καλοντυμένη και ατάραχη Μάξουελ άκουσε την εισαγγελέα Λάρα Πόμεραντζ να την κατηγορεί για «ειδεχθή εγκλήματα», τονίζοντας ότι η κατηγορουμένη «έβαζε στο στόχαστρο ευάλωτα νεαρά κορίτσια, τα χειραγωγούσε» και τα παρέδιδε στον μεγιστάνα για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά. «Διακινούσε αυτά τα κορίτσια για σεξ. Αυτή είναι η ουσία αυτής της δίκης», είπε χαρακτηριστικά η Πόμεραντζ.

«Η Μάξγουελ ήταν η καλύτερη φίλη και το δεξί χέρι του Έπσταϊν. Ήταν αναμεμειγμένη σε κάθε πτυχή της ζωής του. Ήταν συνεργοί... Χρησιμοποιούσε ξανά και ξανά την ίδια δικαιολογία για να κάνει τα κορίτσια να αγγίξουν τον Έπσταϊν, το μασάζ. Θα σας παρουσιάσουμε πώς το πρόσχημα του μασάζ ήταν ο κύριος τρόπος με τον οποίο η κατηγορουμένη και ο Έπσταϊν παρέσυραν κορίτσια στη σεξουαλική κακοποίηση», συμπλήρωσε η Πόμεραντζ, δίνοντας μία πρώτη εικόνα για την «τεχνική» της Μάξγουελ.

«Η κατηγορουμένη έκανε μασάζ στον Έπσταϊν μπροστά στα κορίτσια, και έπειτα τα ενθάρρυνε να κάνουν και αυτά το ίδιο. Αυτό όμως που συνέβαινε τελικά μέσα σε αυτά τα δωμάτια για μασάζ ήταν σεξουαλική κακοποίηση... Μερικές φορές ήταν και η ίδια παρούσα στο δωμάτιο και άγγιζε τα σώματα των κοριτσιών... Ακόμα όμως κι όταν δεν ήταν στο δωμάτιο, να είστε σίγουροι για το εξής: Ήξερα ακριβώς τι θα έκανε ο Έπσταϊν σε αυτά τα παιδιά, όταν του τα έστελνε στα ειδικά δωμάτια για μασάζ».

«Όταν η κατηγορούμενη έστελνε ένα 14χρονο κορίτσι σε έναν ενήλικο άνδρα, ήξερε ακριβώς τι επρόκειτο να συμβεί... Ήταν επικίνδυνη. Έστηνε παγίδες σε νεαρά κορίτσια για να ασελγήσει πάνω τους ένα σεξουαλικό αρπακτικό».

κακοποίησηΣκάνδαλο ΕπστάινΓκισλέιν ΜάξουελδικαστήριοΤζέφρι Έπσταϊνπαιδεραστία