Κόσμος|08.12.2021 15:06

Γερμανία: Επίσημα Καγκελάριος ο Όλαφ Σολτς - Έδωσε πολιτικό όρκο

Newsroom

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τη Γερμανία καθώς ο Όλαφ Σολτς ορκίστηκε το μεσημέρι Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της χώρας και διαδέχεται την Άνγκελα Μέρκελ έπειτα από 16 χρόνια, λίγη ώρα μετά την εκλογή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και την παραλαβή της εντολής ανάληψης των καθηκόντων του από τον Ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Μάλιστα ο επικεφαλής του SPD και πλέον της γερμανικής κυβέρνησης έδωσε πολιτικό όρκο και είναι ο πρώτος Καγκελάριος της Γερμανίας ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιας Εκκλησίας.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου οδηγήθηκαν στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue προκειμένου να παραλάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους και κατόπιν ενώ θα ακολουθήσει η επιστροφή τους στη Βουλή για την τελετή ορκωμοσίας.

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί και η παράδοση - παραλαβή στην Καγκελαρία με την Άνγκελα Μέρκελ να αφήνει πλέον με κάθε επισημότητα τα καθήκοντά της.

Εν συνεχεία ο κ. Σολτς θα προεδρεύσει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της θητείας του. Για αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

καγκελάριοςΓερμανίαΌλαφ ΣολτςΆνγκελα Μέρκελ