Κόσμος|08.12.2021 23:26

Ηλεκτροκίνητη νεκροφόρα Τesla: Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και σεβασμός στο περιβάλλον

Κώστας Ασημακόπουλος

Η πρώτη πλήρως ηλεκτρική νεκροφόρα βασισμένη στο Tesla Model S, βγήκε στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας και συγκεκριμένα της κομητείας Hampshire προκαλώντας ικανοποίηση σε οικολόγους και υπέρμαχους της ηλεκτροκίνησης ακόμα και μετά... θάνατον.

Η ηλεκτρική νεκροφόρα, που ονομάζεται «Wisper» (sic), παράγει μηδενικές εκπομπές και θα λειτουργεί σε σχεδόν 60 υποκαταστήματα κηδειών που διαχειρίζεται η εταιρεία Southern Co-op με έδρα το Πόρτσμουθ η οποία και έκανε και τη μεγάλη επιχειρηματική επένδυση.

Έχει εμβέλεια 354 χιλιόμετρα

Η επαναφόρτιση θα γίνεται στις τοποθεσίες που παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Η νεκροφόρα θα έχει μήκος 5,8 μέτρα και διαθέτει δυνατότητα εμβέλειας 354 χιλιομέτρων μίας φόρτισης

Η δεύτερη ηλεκτρική νεκροφόρα

Αυτή είναι η δεύτερη ηλεκτρική νεκροφόρα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά η πρώτη Tesla. "Η νεκροφόρα «Wisper» δεν είναι η μόνη προσπάθεια του Southern Co-op να φέρει ειρήνη και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στον τομέα των κηδειών. Η εταιρεία πήρε επίσης δύο νέες υβριδικές λιμουζίνες Mercedes E-Class και δύο νέες μετατρεπόμενες υβριδικές νεκροφόρα Mercedes E-class.

«Είναι σημαντικό να εργαστούμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, γι' αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας έναν καλύτερο στόλο και να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα στην ενίσχυση της αειφορίας μας», δήλωσε ο Mark Smith Διευθύνων Σύμβουλος στον τομέα κηδείων.

Πρωτοπόρος ο Ολλανδός

Το πρώτο Tesla που μετατράπηκε σε νεκροφόρα εμφανίστηκε στην Ολλανδία το 2016.

Μετά την αφαίρεση της μεγάλης μπαταρίας του οχήματος, ο Ολλανδός κατασκευαστής πούλμαν Remetzcar πριόνισε το αμάξωμα αλουμινίου στη μέση, τέντωσε το μεταξόνιο και πρόσθεσε ένα πίσω τμήμα και οροφή από γυαλί.

νεκροφόραTeslaTesla Model S