Κόσμος|10.12.2021 17:05

Τουρκία - Ιμάμογλου: «Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού χρήζει ψυχανάλυσης»

Newsroom

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, εξαπέλυσε σήμερα ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Απαντώντας στον Σουλεϊμάν Σοϊλού, που τον είχε κατηγορήσει πιο πριν ότι στο δήμο εργάζονται άτομα που ανήκουν σε 557 τρομοκρατικές οργανώσεις, ο Εκρέμ Ιμάμογλου ξεσπάθωσε, ζητώντας μέχρι και να εξεταστεί από ψυχιάτρους ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. Παράλληλα έβαλε και κατά της κυβέρνησης για την οικονομία, λέγοντας ότι θα έπρεπε «να ντρέπεται για την εξαθλίωση του έθνους».

«Έρχομαι σε ένα θέμα που είναι ίσως το πιο παράλογο, το πιο ανήκουστο και που χρειάζεται πραγματικά ψυχανάλυσης. Το θέμα το οποίο χρήζει ψυχανάλυσης αφορά τον υπουργό Εσωτερικών, του οποίου η ομιλία και η στάση στην τουρκική βουλή χρήζει πραγματικά επιστημονικής και ιατρικής εξέτασης», είπε ο Ιμάμογλου.

«Κοίτα, κοίτα, κοίτα! 557 τρομοκρατικές οργανώσεις! Με άλλα λόγια, 86 χιλιάδες εργαζόμενοι στον μητροπολιτικό δήμο είναι ύποπτοι. Κοιτάξτε, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο κ. υπουργός, έχει κάνει δεκάδες τέτοια.

Αλλά εγώ του λέω: πες το ψέμα σου, ρίξε τη συκοφαντία σου και πήγαινε στη γωνιά σου!», είπε εξαγριωμένος και στη συνέχεια κάλεσε γιατρούς να έρθουν να τον εξετάσουν.

«Κάνω μια σοβαρή πρόταση και θέλω να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Να έρθουν ανεξάρτητοι φορείς υγείας και να εξετάσουν σοβαρά την πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση τον κ. υπουργού.

Γιατί αν βρίσκεται σε μία τέτοια ψυχολογική κατάσταση αυτός ο άνθρωπος, που είναι επικεφαλής ενός τόσο σημαντικού θεσμού στην Τουρκία, τότε κινδυνεύει ένα από τους αρχαιότερους θεσμούς μας, το υπουργείο Εσωτερικών.

Είθε ο Αλλάχ να προστατεύσει το έθνος μας από κυβερνήτες σαν αυτόν.

Ας έρθουν να τον εξετάσουν ψυχολογικά και ιατρικά αυτόν τον κύριο, ώστε να μην προκαλέσει περισσότερο κακό στη χώρα μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ενώ ξεσπαθώνοντας και κατά της κυβέρνησης για την οικονομία είπε:

«Δυστυχώς, θεώρησαν υποχρέωσή τους να ξεσπάσουν στο μητροπολιτικό δήμο και τον Εκρέμ Ιμάμογλου, που έφτιαξε 10 μετρό, αντί να σκύβουν το κεφάλι και να ντρέπονται για αυτόν τον προϋπολογισμό της Τουρκίας».

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης απάντησε και στο ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την προεδρία της χώρας, παραπέμποντας και πάλι το θέμα στον ηγέτη του κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ο αξιότιμος πρόεδρός μας έχει τόσα πολλά θέματα να συζητήσει μαζί μου. Έχει 100 θέματα. Δεν είναι μόνο αυτό το ένα. Δεν είναι καν ένα. Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή, η Συμμαχία του Έθνους, ειδικά ο πρόεδρος του CHP και πρόεδρός μου, κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνεχίζουν να είναι επιφορτισμένοι με όλα αυτά τα θέματα. Τα θέματα που απασχολούν εμένα και τη χώρα μας, είναι αυτά που μόλις ανέφερα. Είναι το θέμα της αύξησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας, της εξαθλίωσης του έθνους, της μη καταπολέμησης της διαφθοράς και του διχασμού του λαού με ψέματα και συκοφαντίες. Δεν έχω άλλα θέματα. Εμένα με ενδιαφέρει η Κωνσταντινούπολη».

Σουλεϊμάν ΣοϊλούΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕκρέμ ΙμάμογλουΤουρκία